Skip to content

Maharishi Ayurveda - We care for you.

Meld u aan en ontvang exclusief nieuws, product highlights en aanbiedingen!

De door u verstrekte gegevens worden niet doorgegeven aan derden. De informatie van de nieuwsbrief is vrijblijvend. Voor statistische doeleinden passen we link- tracking toe. Zie ook ons beleid wat betreft bescherming van uw persoonsgegevens. Natuurlijk kunt u zich te allen tijden afmelden voor de nieuwsbrief. Naar pagina opzeggen

Home
Shop
Kruidentheeën & Dranken
  • Kruidentheeën
  • Dranken
Specerijen & Basisvoedingsmiddelen
  • Specerijen & Churna’s
  • Basisvoedingsmiddelen
Voedingssupplementen
  • Amrit Kalash
  • Ayurvedische enkelvoudige kruiden
  • Ayurvedische klassiekers
  • De originele Chyavanprash
  • Ayurvedische mineralen
  • Voor vrouwen
  • Voor mannen
  • Moeder & kind
  • Kinderen en adolescenten
  • Senioren
  • Ontslakken Sporters
  • Spijsvertering
  • Welzijn
  • Schoonheid van binnenuit
  • MA producten
Ayurvedische enkelvoudige kruiden
Ayurveda natuurcosmetica
  • Nieuwe cosmeticacollectie
  • Gezichtsverzorging
  • Lichaamsverzorging
  • Haarverzorging
  • Massage
Mondhygiëne
  • Gebitsverzorging
  • Tongreiniging
Geuren & Kruidenoliën
  • Kruidenoliën
  • Aromatische oliën
Producten in de aanbieding
De seizoenen volgens Ayurveda
  • Voor de lente
  • Voor de zomer + herfst
  • Voor het koude jaargetijde
Ayurveda na dosha type
  • Vata-Producten
  • Pitta-Producten
  • Kapha-Producten
Ayurvedische cadeau-ideeën
Over ons
About Us
Onze reis
Kwaliteit
Milieubewustzijn
Wij zijn wij
Dosha-test
Dosha-Test
Ayurveda Dosha-Typen
Ayurvedische levensstijl
Wat Is Ayurveda
Ayurvedische voedingssupplementen
Ayurvedische voeding
Welzijn voor lichaam en geest
Ayurvedische dagelijkse routine
Seizoenen
Levensstadia
Blogs
Webinars en podcasts
Ayurveda recepten
B2B & Artsen
B2B
Registratie
Artsen en Apotheken
Handelsgebied
Gratis Ayurveda online seminars
Ayurveda Advies
Contact
  • Account
  • twitter image
Winkelwagen

Uw winkelwagen is leeg

  • HomeHome
  • Shop
    • Kruidentheeën & Dranken
      • Kruidentheeën
      • Dranken
    • Specerijen & Basisvoedingsmiddelen
      • Specerijen & Churna’s
      • Basisvoedingsmiddelen
    • Voedingssupplementen
      • Amrit Kalash
      • Ayurvedische enkelvoudige kruiden
      • Ayurvedische klassiekers
      • De originele Chyavanprash
      • Ayurvedische mineralen
      • Voor vrouwen
      • Voor mannen
      • Moeder & kind
      • Kinderen en adolescenten
      • Senioren
      • Ontslakken Sporters
      • Spijsvertering
      • Welzijn
      • Schoonheid van binnenuit
      • MA producten
    • Ayurvedische enkelvoudige kruiden
    • Ayurveda natuurcosmetica
      • Nieuwe cosmeticacollectie
      • Gezichtsverzorging
      • Lichaamsverzorging
      • Haarverzorging
      • Massage
    • Mondhygiëne
      • Gebitsverzorging
      • Tongreiniging
    • Geuren & Kruidenoliën
      • Kruidenoliën
      • Aromatische oliën
    • Producten in de aanbieding
    • De seizoenen volgens Ayurveda
      • Voor de lente
      • Voor de zomer + herfst
      • Voor het koude jaargetijde
    • Ayurveda na dosha type
      • Vata-Producten
      • Pitta-Producten
      • Kapha-Producten
    • Ayurvedische cadeau-ideeën
  • Over ons
    • About Us
    • Onze reis
    • Kwaliteit
    • Milieubewustzijn
    • Wij zijn wij
  • Dosha-test
    • Dosha-Test
    • Ayurveda Dosha-Typen
  • Ayurvedische levensstijl
    • Wat Is Ayurveda
    • Ayurvedische voedingssupplementen
    • Ayurvedische voeding
    • Welzijn voor lichaam en geest
    • Ayurvedische dagelijkse routine
    • Seizoenen
    • Levensstadia
    • Blogs
    • Webinars en podcasts
    • Ayurveda recepten
  • B2B & Artsen
    • B2B
      Registratie
    • Artsen en Apotheken
    • Handelsgebied
    • Gratis Ayurveda online seminars
  • Ayurveda AdviesAyurveda Advies
  • ContactContact
Maharishi Ayurveda NL
  • Header Image Login
  • Cart Drawer
  • Recepten – Ayurveda dag 2023
  • Zomermenu
  • Lentemenu
  • Herfstmenu
  • Ayurvedisch Wintermenu
  • Framboos Meloen Magie
  • Ayurvedisch Paasmenu
  • Ayurvedische Paasbrunch
  • Licht Zomermenu
  • Zomerpicknick
  • Ayurveda-to-go
  • Menu online kookevenement
  • Recepten Ayurveda Gezondheids- & Wellnessdag
  • Een Ayurveda-menu in 4 gangen
  • Ayurvedisch feestmenu Entree
  • Ayurvedisch Kerstmenu (1)
  • Ayurvedisch Kerstmenu (2)
  • Italiaanse zomerschotel
  • Menu Seelisberg
  • Gestoomde ontbijt appels met ayurvedische specerijen
  • Ayurvedische ontbijtrecepten
  • Pitta-vriendelijke Khichari met Kokos & Koriander | Ayurveda Recept
  • Verse panir in een ring van groenten
  • Jubileum menu hoofdgerecht
  • Jubileum menu voorgerecht
  • Portugese gebakken rijst Portoville
  • Een snel groentepannetje
  • Zoete aardappels in kokossaus
  • Kleurrijke voorjaarsschotel
  • Groentelasagne
  • Asperge-courgettegroenteschotel met basilicumsaus
  • Venkel op zijn Italiaans
  • Feestelijke pompoencurry
  • Kruidige rode bieten
  • Ayurvedisch feestmenu Hoofdgerecht
  • Polenta and fennel soup
  • Romige soep van courgettes en basilicum
  • Romige soep van rode bieten
  • Een lichte soep van waterkers
  • Een lichte rijstsoep
  • Kerriesoep met appel, selderij en speltgrissini
  • Ayurvedische rijstepap
  • Meloensorbet met kawasakinaki-kiwiroomsaus
  • Raja′s Cup Koekjes
  • Carnavalsballetjes met kokos en sinaasappel
  • Shri Ganeshas Sweet Laddus
  • Hemelse crème "Shri Kandt"
  • Hemelse biscuitballetjes ‘Rama Putram’
  • Jubileum menu dessert
  • Energieballetjes
  • Linzertaart
  • Jonge veldsla met goudsbloem en walnoot-gember-dressing
  • Kokos-limoen zomerdrankje
  • Herfst-shake met appel, peer en honing
  • Kurkuma latte – Golden Milk
  • Probiotische lassi
  • Winterpunch
  • Raja's Cup specialiteiten
  • Verkoelende Pitta muntthee voor warme dagen
  • Ayurvedische ‘ijsthee’
  • Abrikozen-kokoslassi (vegan)
  • Fitness-sportdrank
  • Jubileum menu entree: Yogi-aperitief
  • Jubileum menu lassi
  • Fruitig-sprankelende Lentecocktail
  • Vaikunthanans Mango Lassi Supreme
Ayurveda-to-go


Ayurveda-to-go

Onze geweldige ayurvedisch kok Heide Maria Vendler heeft weer een aantal heerlijke recepten voor jullie gemaakt. Smakelijke zomerse 'to go'-recepten, om makkelijk thuis voor te bereiden en overal mee naartoe te nemen. Op het menu staan een simpele maar superlekkere ayurvedische ratatouille, smeuïge snijbietfalafel en een basilicumraita als een lichte yoghurtdip. Daarbij drinken we een verfrissende chai met munt en kokosdrink, die desgewenst ook met koemelk of een ander plantaardig alternatief kan worden bereid.

Chai met kokos en munt
Ratatouille
Falafel met snijbiet
Raita met basilicum

Chai met kokos en munt

Ingrediënten
  • 500 ml water
  • 500 ml kokosdrink (geen kokosmelk)
  • 1 el kardemom, heel
  • 3 schijfjes verse gember
  • 1 kaneelstokje
  • 5 kruidnagels
  • 1 handvol gedroogde muntblaadjes of 2 zakjes pepermuntthee
  • ahornsiroop of dadelsuiker om te zoeten
Bereiding

Breng het water met de specerijen aan de kook. Draai het vuur terug en laat 5 minuten zachtjes pruttelen. Haal van het vuur, dek af en laat een half uur trekken. Doe dan de muntblaadjes of theezakjes en de kokosdrink erbij en breng nogmaals aan de kook. Laat enkele minuten trekken en giet door een zeef. Zoet met een beetje ahornsiroop of dadelsuiker en serveer lauwwarm.

Tip

Deze chai met munt is een heerlijk verfrissend drankje voor warme, zonovergoten zomerdagen. Je kunt de chai uiteraard ook prima met koemelk of een ander plantaardig alternatief bereiden.

Ratatouille

Ingrediënten
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 gele en 1 rode paprika
  • 2 tomaten (optioneel)
  • 2 tl ruwe rietsuiker
  • natuurlijk zout
  • 200 ml water of groentebouillon
  • 6 el olijfolie
  • verse basilicum en peterselie
  • een beetje citroenrasp
  • 1 tl venkelzaad, heel
  • 1 tl komijn, gemalen
  • 2 laurierblaadjes
  • ½ tl kurkuma
  • 3 cm van een kaneelstokje
  • 2 kruidnagels
  • 2 msp. asafoetida
  • peper
  • een snufje chili
  • 1 grote tl kikkererwtenmeel, geroosterd
Bereiding

Was de aubergine en snijd deze in blokjes van ca. 1½ cm. Doe de blokjes in een kom, meng er wat zout door en laat dit een tijdje intrekken.

Snijd de tomaten bij het kroontje iets in en blancheer ze kort in kokend water. Verwijder het velletje en snijd de tomaten in zeer kleine blokjes.

Snijd de bleekselderij, courgette en paprika eveneens in stukjes van ca. 1½ cm. Verhit de olijfolie in een pan en bak hierin alle specerijen (venkelzaad, kaneel, kruidnagel, laurier) zachtjes aan tot er een heerlijke geur vrijkomt.

Laat de auberginestukjes uitlekken en doe ze bij de pan, strooi de rietsuiker erover en bak enkele minuten samen door.

Voeg dan de rest van de groenten (behalve de tomatenblokjes) en de gemalen specerijen toe. Bak de groenten op middelhoog vuur enkele minuten mee.

Blus af met groentebouillon en voeg de tomatenblokjes toe. Laat de ratatouille vervolgens met een deksel op de pan nog een half uur zachtjes sudderen.

Meng het kikkererwtenmeel met een lepel water en roer dit door de ratatouille. Verhit nog even kort door om de ratatouille te laten binden. Breng op smaak met zout en wat citroenrasp en besprenkel tot slot met verse kruiden.

Tip

Met ratatouille kun je door de seizoenen heen volop variëren, afhankelijk van wat er voorhanden is. En ben je niet weg van tomaten of verdraag je ze niet goed, kun je ze ook prima weglaten en net iets meer groentebouillon toevoegen.

Falafel met snijbiet

Ingrediënten
  • 1 el ghee
  • 120 g kikkererwtenmeel, geroosterd
  • 150 ml water
  • 150 g gekookte kikkererwten
  • 150 g snijbiet
  • 2 tl komijn, gemalen
  • 1 tl kurkuma
  • ½ tl piment, gemalen
  • ½ tl kardemom, gemalen
  • 2 msp. asafoetida
  • ½ tl zwarte peper
  • een beetje citroenrasp en 1 el citroensap
  • zout
  • kikkererwtenmeel voor de buitenkant
  • kokosoli, ghee of koolzaadolie om in te bakken
  • verse peterselie, fijngehakt
Bereiding

Was de snijbiet, blancheer in kokend water en laat tot slot schrikken in koud water.

Knijp het vocht er goed uit en hak vervolgens grof.

Verhit nu de ghee in een pan. Bak de specerijen hierin zachtjes aan, tot er een heerlijke geur vrijkomt. Bak het kikkererwtenmeel kort mee en giet dan het water erbij. Laat het inkoken tot een stevige, samenhangende substantie. Meng de fijngehakte snijbiet en peterselie, gekookte kikkererwten, citroensap en -rasp erdoor en breng op smaak met zout. Vorm er kleine balletjes van (2-3 cm doorsnee), rol deze door wat kikkererwtenmeel en bak ze in ghee, kokosolie of koolzaadolie.

Tip

Rol en bak eerst een testballetje, om te zien of de consistentie klopt. Blijkt het mengsel te zacht, voeg je er nog wat kikkererwtenmeel of paneermeel aan toe. Zo weet je zeker dat je straks perfecte falafel hebt!

Raita met basilicum

Ingrediënten
  • 250 g kokosyoghurt (naturel)
  • ¼ tl venkelzaad
  • 1 msp. kala namak (zwart zout)
  • ¼ tl peper
  • zout
  • een handvol basilicumblaadjes
  • een beetje citroenrasp
Bereiding

Maal het venkelzaad in een vijzel fijn. Hak de basilicum zeer fijn. Roer alle ingrediënten door elkaar. Breng op smaak met zout en citroenrasp.

Tip

Je kunt deze raita ook prima met normale yoghurt bereiden. Maar neem je de raita in de zomerhitte ergens mee naartoe, raden we je aan voor de kokosvariant te gaan.

Klantenservice

  • Contact
  • Betaalinformatie
  • Verzending & Levering
  • Retourneren

Het bedrijf

  • Colofon
  • Alg. Voorw.
  • Privacyverklaring

Germany

  • Mastercard
  • Visa
  • Google Pay
  • PayPal
newsletter image

Gratis abonneren op E-nieuwsbrief

  • twitter image
Social Image
©2025 Maharishi Ayurveda, alle rechten voorbehouden.