Skip to content

Maharishi Ayurveda - We care for you.

Meld u aan en ontvang exclusief nieuws, product highlights en aanbiedingen!

Uw registratie kon niet worden opgeslagen. Probeer het opnieuw.
Uw registratie is succesvol.

De door u verstrekte gegevens worden niet doorgegeven aan derden. De informatie van de nieuwsbrief is vrijblijvend. Voor statistische doeleinden passen we link- tracking toe. Zie ook ons beleid wat betreft bescherming van uw persoonsgegevens. Natuurlijk kunt u zich te allen tijden afmelden voor de nieuwsbrief. Naar pagina opzeggen

Home
Shop
Kruidentheeën & Dranken
  • Kruidentheeën
  • Dranken
Specerijen & Basisvoedingsmiddelen
  • Specerijen & Churna’s
  • Basisvoedingsmiddelen
Voedingssupplementen
  • Amrit Kalash
  • Ayurvedische enkelvoudige kruiden
  • Ayurvedische klassiekers
  • De originele Chyavanprash
  • Ayurvedische mineralen
  • Voor vrouwen
  • Voor mannen
  • Moeder & kind
  • Kinderen en adolescenten
  • Senioren
  • Ontslakken Sporters
  • Spijsvertering
  • Welzijn
  • Schoonheid van binnenuit
  • MA producten
Ayurvedische enkelvoudige kruiden
Ayurveda natuurcosmetica
  • Nieuwe cosmeticacollectie
  • Gezichtsverzorging
  • Lichaamsverzorging
  • Haarverzorging
  • Massage
Mondhygiëne
  • Gebitsverzorging
  • Tongreiniging
Geuren & Kruidenoliën
  • Kruidenoliën
  • Aromatische oliën
Producten in de aanbieding
De seizoenen volgens Ayurveda
  • Voor de lente
  • Voor de zomer + herfst
  • Voor het koude jaargetijde
Ayurveda na dosha type
  • Vata-Producten
  • Pitta-Producten
  • Kapha-Producten
Ayurvedische cadeau-ideeën
Over ons
About Us
Onze reis
Kwaliteit
Milieubewustzijn
Wij zijn wij
Dosha-test
Dosha-Test
Ayurveda Dosha-Typen
Ayurvedische levensstijl
Wat Is Ayurveda
Ayurvedische voedingssupplementen
Ayurvedische voeding
Welzijn voor lichaam en geest
Ayurvedische dagelijkse routine
Seizoenen
Levensstadia
Blogs
Webinars en podcasts
Ayurveda recepten
B2B & Artsen
B2B
Registratie
Artsen en Apotheken
Handelsgebied
Gratis Ayurveda online seminars
Ayurveda Advies
Online consulten
Pulsdiagnose boeken
Ayurveda minicursussen
Onze vaidya’s
Contact
  • Account
  • twitter image
Winkelwagen

Uw winkelwagen is leeg

  • HomeHome
  • Shop
    • Kruidentheeën & Dranken
      • Kruidentheeën
      • Dranken
    • Specerijen & Basisvoedingsmiddelen
      • Specerijen & Churna’s
      • Basisvoedingsmiddelen
    • Voedingssupplementen
      • Amrit Kalash
      • Ayurvedische enkelvoudige kruiden
      • Ayurvedische klassiekers
      • De originele Chyavanprash
      • Ayurvedische mineralen
      • Voor vrouwen
      • Voor mannen
      • Moeder & kind
      • Kinderen en adolescenten
      • Senioren
      • Ontslakken Sporters
      • Spijsvertering
      • Welzijn
      • Schoonheid van binnenuit
      • MA producten
    • Ayurvedische enkelvoudige kruiden
    • Ayurveda natuurcosmetica
      • Nieuwe cosmeticacollectie
      • Gezichtsverzorging
      • Lichaamsverzorging
      • Haarverzorging
      • Massage
    • Mondhygiëne
      • Gebitsverzorging
      • Tongreiniging
    • Geuren & Kruidenoliën
      • Kruidenoliën
      • Aromatische oliën
    • Producten in de aanbieding
    • De seizoenen volgens Ayurveda
      • Voor de lente
      • Voor de zomer + herfst
      • Voor het koude jaargetijde
    • Ayurveda na dosha type
      • Vata-Producten
      • Pitta-Producten
      • Kapha-Producten
    • Ayurvedische cadeau-ideeën
  • Over ons
    • About Us
    • Onze reis
    • Kwaliteit
    • Milieubewustzijn
    • Wij zijn wij
  • Dosha-test
    • Dosha-Test
    • Ayurveda Dosha-Typen
  • Ayurvedische levensstijl
    • Wat Is Ayurveda
    • Ayurvedische voedingssupplementen
    • Ayurvedische voeding
    • Welzijn voor lichaam en geest
    • Ayurvedische dagelijkse routine
    • Seizoenen
    • Levensstadia
    • Blogs
    • Webinars en podcasts
    • Ayurveda recepten
  • B2B & Artsen
    • B2B
      Registratie
    • Artsen en Apotheken
    • Handelsgebied
    • Gratis Ayurveda online seminars
  • Ayurveda Advies
    • Online consulten
    • Pulsdiagnose boeken
    • Ayurveda minicursussen
    • Onze vaidya’s
  • ContactContact
Maharishi Ayurveda NL
  • Header Image Login
  • Cart Drawer
  • Recepten – Ayurveda dag 2023
  • Zomermenu
  • Lentemenu
  • Herfstmenu
  • Ayurvedisch Wintermenu
  • Framboos Meloen Magie
  • Ayurvedisch Paasmenu
  • Ayurvedische Paasbrunch
  • Licht Zomermenu
  • Zomerpicknick
  • Ayurveda-to-go
  • Menu online kookevenement
  • Recepten Ayurveda Gezondheids- & Wellnessdag
  • Een Ayurveda-menu in 4 gangen
  • Ayurvedisch feestmenu Entree
  • Ayurvedisch Kerstmenu (1)
  • Ayurvedisch Kerstmenu (2)
  • Italiaanse zomerschotel
  • Menu Seelisberg
  • Gestoomde ontbijt appels met ayurvedische specerijen
  • Ayurvedische ontbijtrecepten
  • Aurvedische herfstgenot: gevulde schelpjespasta met artisjok-walnootcrème
  • Pitta-vriendelijke Khichari met Kokos & Koriander | Ayurveda Recept
  • Verse panir in een ring van groenten
  • Jubileum menu hoofdgerecht
  • Jubileum menu voorgerecht
  • Portugese gebakken rijst Portoville
  • Een snel groentepannetje
  • Zoete aardappels in kokossaus
  • Kleurrijke voorjaarsschotel
  • Groentelasagne
  • Asperge-courgettegroenteschotel met basilicumsaus
  • Venkel op zijn Italiaans
  • Feestelijke pompoencurry
  • Kruidige rode bieten
  • Ayurvedisch feestmenu Hoofdgerecht
  • Polenta and fennel soup
  • Romige soep van courgettes en basilicum
  • Romige soep van rode bieten
  • Een lichte soep van waterkers
  • Een lichte rijstsoep
  • Kerriesoep met appel, selderij en speltgrissini
  • Ayurvedische rijstepap
  • Meloensorbet met kawasakinaki-kiwiroomsaus
  • Raja′s Cup Koekjes
  • Carnavalsballetjes met kokos en sinaasappel
  • Shri Ganeshas Sweet Laddus
  • Hemelse crème "Shri Kandt"
  • Hemelse biscuitballetjes ‘Rama Putram’
  • Jubileum menu dessert
  • Energieballetjes
  • Linzertaart
  • Jonge veldsla met goudsbloem en walnoot-gember-dressing
  • Kokos-limoen zomerdrankje
  • Herfst-shake met appel, peer en honing
  • Kurkuma latte – Golden Milk
  • Probiotische lassi
  • Winterpunch
  • Raja's Cup specialiteiten
  • Verkoelende Pitta muntthee voor warme dagen
  • Ayurvedische ‘ijsthee’
  • Abrikozen-kokoslassi (vegan)
  • Fitness-sportdrank
  • Jubileum menu entree: Yogi-aperitief
  • Jubileum menu lassi
  • Fruitig-sprankelende Lentecocktail
  • Vaikunthanans Mango Lassi Supreme

Ayurvedische Herfstgenot: Gevulde Schelpjespasta met Artisjok-Walnootcrème

Wanneer de dagen korter worden en de natuur zich hult in warme kleuren, verlangt ons lichaam naar gerechten die voedzaam, harmoniserend en licht verteerbaar zijn. Ons herfstige ayurveda-recept combineert de subtiele bitterheid van verse artisjokken met de aardse smaak van walnoten en de romigheid van delicate pasta. Geserveerd met een warme bietensalade en groene bonen in een milde tomatensaus ontstaat een kleurrijk, uitgebalanceerd menu dat zowel lichaam als geest voedt.

Gevulde Schelpjespasta met Artisjok-Walnootcrème

Ingrediënten (voor 4 porties)

Voor de pasta en saus:

  1. 12 grote schelpjespasta (Conchiglioni, geschikt om te vullen)
  2. 1 el ghee of milde olijfolie
  3. 4 verse artisjokken, harten verwijderd en gevierendeeld
  4. 1 kleine rode paprika, in blokjes
  5. 1 kleine courgette of 150 g Hokkaido-pompoen, in blokjes
  6. 1 handvol walnoten, grof gehakt
  7. 200 ml haver- of sojaroom
  8. ½ tl kurkuma (geelwortel)
  9. ½ tl korianderzaad, gemalen
  10. ½ tl zwarte peper
  11. Steenzout naar smaak

Bereiding van artisjokken: Na het koken van de artisjokken de buitenste bladeren verwijderen, toppen afsnijden, steel inkorten, dan de artisjok in de lengte vieren delen, het ‘hooi’ verwijderen en alleen het zachte hart met wat steel gebruiken. In citroenwater leggen zodat ze niet oxideren. Wie weinig tijd heeft, kan hoogwaardige, ongekruide artisjokharten uit glas gebruiken – in ayurveda hebben verse ingrediënten echter de voorkeur.

Voor de vulling:

  • 150 g ricotta (voor Kapha-lichter: mengen met tofu)
  • 100 g spinazie, fijngehakt
  • 2 el verse peterselie of basilicum
  • ½ tl nootmuskaat
  • 1 scheutje citroensap

Bereiding

  1. Kook de schelpjespasta in ruim gezouten water beetgaar, giet af en spoel koud.
  2. Verhit in een pan ghee of olijfolie, bak de paprika en courgette/pompoen. Voeg de artisjokharten toe en bak kort mee. Breng op smaak met kurkuma, koriander en peper.
  3. Voeg de plantaardige room toe, roer de walnoten erdoor en laat op laag vuur tot een romige saus indikken. Breng op smaak met zout en citroensap.
  4. Meng voor de vulling alle ingrediënten tot een romig geheel.
  5. Vul de gekookte schelpjespasta met de vulling, leg ze in een ovenschaal en giet de artisjok-walnootcrème erover.
  6. Bak 20–25 minuten in de oven op 180 °C.

Bijgerechten

Warme Bietensalade (aards & herfstig)

  • 400 g gekookte rode bieten, in blokjes
  • Ghee om in te bakken
  • Citroensap, zout en fijngehakte dille naar smaak

Bereiding: Bieten in de pan met ghee licht aanbraden. Breng op smaak met citroensap, zout en dille.

Groene Bonen in Milde Tomatensaus

  1. 400 g verse sperziebonen, schoongemaakt
  2. 1 el ghee of milde olijfolie
  3. 200 g rijpe tomaten, in blokjes (of passata)
  4. 1 tl verse gember, fijngehakt
  5. ½ tl kurkuma
  6. ½ tl korianderpoeder
  7. Snufje komijn
  8. Zout en zwarte peper naar smaak
  9. Verse peterselie of basilicum voor garnering

Bereiding:

  1. Blancheer de sperziebonen 5 minuten in licht gezouten water, giet af en spoel koud.
  2. Verhit ghee in een pan, bak gember, komijn en kurkuma kort.
  3. Voeg de tomatenblokjes toe en laat 5 minuten sudderen tot een lichte saus ontstaat.
  4. Voeg de bonen toe en laat nog 5 minuten meekoken in de saus.
  5. Breng op smaak met zout en peper, garneer met peterselie of basilicum.

Ayurvedische Werking van de Gerechten

Gevulde Schelpjespasta met Artisjok-Walnootcrème

  • Vata: verwarmend en stabiliserend door de romige saus en walnoten.
  • Pitta: artisjokken en courgette werken mild, verkoelend en ontlastend.
  • Kapha: met mate genieten; vulling kan met tofu worden gevarieerd en sterker gekruid.

Warme Bietensalade

  • Vata: de aardse zoetheid van biet werkt kalmerend en versterkend.
  • Pitta: mild en verkoelend, ondersteunt lever- en bloedzuivering.
  • Kapha: spaarzaam gebruiken, want biet is voedzaam en zoet; dille ondersteunt de spijsvertering.

Sperziebonen in Milde Tomatensaus

  • Vata: licht verteerbaar en door gember en komijn goed verdraagbaar.
  • Pitta: tomaten met mate; milde kruiden balanceren het gerecht.
  • Kapha: bonen zijn licht en niet zwaar, gember en komijn stimuleren het spijsverteringsvuur.

Eet smakelijk!

Klantenservice

  • Contact
  • Betaalinformatie
  • Verzending & Levering
  • Retourneren

Het bedrijf

  • Colofon
  • Alg. Voorw.
  • Privacyverklaring

Germany

  • Mastercard
  • Visa
  • Google Pay
  • PayPal
newsletter image

Gratis abonneren op E-nieuwsbrief

Uw registratie kon niet worden opgeslagen. Probeer het opnieuw.
Uw registratie is succesvol.
  • twitter image
Social Image
©2025 Maharishi Ayurveda, alle rechten voorbehouden.