Skip to content

Maharishi Ayurveda - We care for you.

Meld u aan en ontvang exclusief nieuws, product highlights en aanbiedingen!

De door u verstrekte gegevens worden niet doorgegeven aan derden. De informatie van de nieuwsbrief is vrijblijvend. Voor statistische doeleinden passen we link- tracking toe. Zie ook ons beleid wat betreft bescherming van uw persoonsgegevens. Natuurlijk kunt u zich te allen tijden afmelden voor de nieuwsbrief. Naar pagina opzeggen

Home
Shop
Kruidentheeën & Dranken
  • Kruidentheeën
  • Dranken
Specerijen & Basisvoedingsmiddelen
  • Specerijen & Churna’s
  • Basisvoedingsmiddelen
Voedingssupplementen
  • Amrit Kalash
  • Ayurvedische enkelvoudige kruiden
  • Ayurvedische klassiekers
  • De originele Chyavanprash
  • Ayurvedische mineralen
  • Voor vrouwen
  • Voor mannen
  • Moeder & kind
  • Kinderen en adolescenten
  • Senioren
  • Ontslakken Sporters
  • Spijsvertering
  • Welzijn
  • Schoonheid van binnenuit
  • MA producten
Ayurvedische enkelvoudige kruiden
Ayurveda natuurcosmetica
  • Nieuwe cosmeticacollectie
  • Gezichtsverzorging
  • Lichaamsverzorging
  • Haarverzorging
  • Massage
Mondhygiëne
  • Gebitsverzorging
  • Tongreiniging
Geuren & Kruidenoliën
  • Kruidenoliën
  • Aromatische oliën
Producten in de aanbieding
De seizoenen volgens Ayurveda
  • Voor de lente
  • Voor de zomer + herfst
  • Voor het koude jaargetijde
Ayurveda na dosha type
  • Vata-Producten
  • Pitta-Producten
  • Kapha-Producten
Ayurvedische cadeau-ideeën
Over ons
About Us
Onze reis
Kwaliteit
Milieubewustzijn
Wij zijn wij
Dosha-test
Dosha-Test
Ayurveda Dosha-Typen
Ayurvedische levensstijl
Wat Is Ayurveda
Ayurvedische voedingssupplementen
Ayurvedische voeding
Welzijn voor lichaam en geest
Ayurvedische dagelijkse routine
Seizoenen
Levensstadia
Blogs
Webinars en podcasts
Ayurveda recepten
B2B & Artsen
B2B
Registratie
Artsen en Apotheken
Handelsgebied
Gratis Ayurveda online seminars
Ayurveda Advies
Contact
  • Account
  • twitter image
Winkelwagen

Uw winkelwagen is leeg

  • HomeHome
  • Shop
    • Kruidentheeën & Dranken
      • Kruidentheeën
      • Dranken
    • Specerijen & Basisvoedingsmiddelen
      • Specerijen & Churna’s
      • Basisvoedingsmiddelen
    • Voedingssupplementen
      • Amrit Kalash
      • Ayurvedische enkelvoudige kruiden
      • Ayurvedische klassiekers
      • De originele Chyavanprash
      • Ayurvedische mineralen
      • Voor vrouwen
      • Voor mannen
      • Moeder & kind
      • Kinderen en adolescenten
      • Senioren
      • Ontslakken Sporters
      • Spijsvertering
      • Welzijn
      • Schoonheid van binnenuit
      • MA producten
    • Ayurvedische enkelvoudige kruiden
    • Ayurveda natuurcosmetica
      • Nieuwe cosmeticacollectie
      • Gezichtsverzorging
      • Lichaamsverzorging
      • Haarverzorging
      • Massage
    • Mondhygiëne
      • Gebitsverzorging
      • Tongreiniging
    • Geuren & Kruidenoliën
      • Kruidenoliën
      • Aromatische oliën
    • Producten in de aanbieding
    • De seizoenen volgens Ayurveda
      • Voor de lente
      • Voor de zomer + herfst
      • Voor het koude jaargetijde
    • Ayurveda na dosha type
      • Vata-Producten
      • Pitta-Producten
      • Kapha-Producten
    • Ayurvedische cadeau-ideeën
  • Over ons
    • About Us
    • Onze reis
    • Kwaliteit
    • Milieubewustzijn
    • Wij zijn wij
  • Dosha-test
    • Dosha-Test
    • Ayurveda Dosha-Typen
  • Ayurvedische levensstijl
    • Wat Is Ayurveda
    • Ayurvedische voedingssupplementen
    • Ayurvedische voeding
    • Welzijn voor lichaam en geest
    • Ayurvedische dagelijkse routine
    • Seizoenen
    • Levensstadia
    • Blogs
    • Webinars en podcasts
    • Ayurveda recepten
  • B2B & Artsen
    • B2B
      Registratie
    • Artsen en Apotheken
    • Handelsgebied
    • Gratis Ayurveda online seminars
  • Ayurveda AdviesAyurveda Advies
  • ContactContact
Maharishi Ayurveda NL
  • Header Image Login
  • Cart Drawer
  • Recepten – Ayurveda dag 2023
  • Zomermenu
  • Lentemenu
  • Herfstmenu
  • Ayurvedisch Wintermenu
  • Framboos Meloen Magie
  • Ayurvedisch Paasmenu
  • Ayurvedische Paasbrunch
  • Licht Zomermenu
  • Zomerpicknick
  • Ayurveda-to-go
  • Menu online kookevenement
  • Recepten Ayurveda Gezondheids- & Wellnessdag
  • Een Ayurveda-menu in 4 gangen
  • Ayurvedisch feestmenu Entree
  • Ayurvedisch Kerstmenu (1)
  • Ayurvedisch Kerstmenu (2)
  • Italiaanse zomerschotel
  • Menu Seelisberg
  • Gestoomde ontbijt appels met ayurvedische specerijen
  • Ayurvedische ontbijtrecepten
  • Pitta-vriendelijke Khichari met Kokos & Koriander | Ayurveda Recept
  • Verse panir in een ring van groenten
  • Jubileum menu hoofdgerecht
  • Jubileum menu voorgerecht
  • Portugese gebakken rijst Portoville
  • Een snel groentepannetje
  • Zoete aardappels in kokossaus
  • Kleurrijke voorjaarsschotel
  • Groentelasagne
  • Asperge-courgettegroenteschotel met basilicumsaus
  • Venkel op zijn Italiaans
  • Feestelijke pompoencurry
  • Kruidige rode bieten
  • Ayurvedisch feestmenu Hoofdgerecht
  • Polenta and fennel soup
  • Romige soep van courgettes en basilicum
  • Romige soep van rode bieten
  • Een lichte soep van waterkers
  • Een lichte rijstsoep
  • Kerriesoep met appel, selderij en speltgrissini
  • Ayurvedische rijstepap
  • Meloensorbet met kawasakinaki-kiwiroomsaus
  • Raja′s Cup Koekjes
  • Carnavalsballetjes met kokos en sinaasappel
  • Shri Ganeshas Sweet Laddus
  • Hemelse crème "Shri Kandt"
  • Hemelse biscuitballetjes ‘Rama Putram’
  • Jubileum menu dessert
  • Energieballetjes
  • Linzertaart
  • Jonge veldsla met goudsbloem en walnoot-gember-dressing
  • Kokos-limoen zomerdrankje
  • Herfst-shake met appel, peer en honing
  • Kurkuma latte – Golden Milk
  • Probiotische lassi
  • Winterpunch
  • Raja's Cup specialiteiten
  • Verkoelende Pitta muntthee voor warme dagen
  • Ayurvedische ‘ijsthee’
  • Abrikozen-kokoslassi (vegan)
  • Fitness-sportdrank
  • Jubileum menu entree: Yogi-aperitief
  • Jubileum menu lassi
  • Fruitig-sprankelende Lentecocktail
  • Vaikunthanans Mango Lassi Supreme
Recipe image 1
Recipe image 2
Recipe image 3
Recipe image 4

 


Speciaal voor Maharishi Ayurveda heeft Heide Maria Vendler, ervaren ayurvedisch kok uit Oostenrijk, een schitterend viergangenmenu gecreëerd. Geschikt voor elk dosha-type, makkelijk te volgen recepten, en vooral heel erg lekker. Met verse en aromatische ingrediënten, aangepast aan het Kapha-seizoen: een waar genot van voorgerecht tot aan het dessert.

 

Gele linzensoep met kokosschuim
Radicchio met grapefruit en avocado
Bladerdeeghapjes met spinazie-paneervulling
Paneer
Saffraansaus
Gestoofde wortel-tagliatelle
Couscous
Vlierbessen-griesmeelpudding met gekruide peren

Gele linzensoep met kokosschuim

Ingrediënten
  • 150 g gele linzen
  • 1 el kokosolie
  • een stukje (2 cm) verse gemberwortel
  • 1 tl geelwortel
  • 1 tl koriander
  • 1 laurierblad
  • een kaneelstokje
  • peper
  • wat citroensap en citroenschil
  • 250 ml kokosmelk
  • 800 ml groentebouillon
Bereiding

Verhit de kokosolie in een pan, rasp de gember. Voeg de kruiden met de linzen toe en roerbak enkele minuten totdat het glazig is. De groentebouillon en kokosmelk toevoegen en twintig minuten laten koken op laag vuur. Kaneelstokje en laurierblad eruit halen en met een staafmixer tot een gladde soep pureren. Op smaak brengen met zout, citroensap en -schil.

Serveren

Een klein toefje geklopte slagroom (alternatief: kokos-amandelmelk) erop doen en garneren met vers groen.

Radicchio met grapefruit en avocado

Bereiding

Sla wassen en drogen in een slacentrifuge. Radicchio in reepjes snijden. Grapefruitpartjes van schilletje ontdoen en in kleine stukjes snijden. De avocado halveren, schillen, in lange repen snijden en met citroensap besprenkelen. Alle ingrediënten voor de marinade met een garde door elkaar roeren totdat het een smeuïge marinade is. Slablaadjes los over de borden verdelen. De reepjes grapefruit en avocado erop doen en met marinade besprenkelen. De vers gemalen peper, pompoenpitten en verse tuinkers eroverheen strooien.

Bladerdeeghapjes met spinazie-paneervulling

Ingrediënten
  • pakje bladerdeeg
  • een beetje ghee
Bereiding

Spinazie wassen en twee minuten stomen in een zeef boven een pan water. Laten uitdruipen en mengen met de paneer. Op smaak brengen met specerijen, kruiden. Ghee smelten. Acht plakjes bladerdeeg 10 min. laten ontdooien. Vier plakjes met wat ghee besprenkelen en op elk plakje een tweede plakje leggen. Éénvierde deel van de vulling in het midden van elk van de vier plakjes leggen. De vier uiteinden in het midden boven de vulling samendrukken en de pakketjes in kleine, met ghee ingesmeerde vormen (muffinvormen) doen. Bak ze op het rooster onderin de oven op 170 graden in ca. 30-40 minuten.

Serveren

De bladerdeeghapjes uit de vorm nemen. Een beetje saus op het bord doen en de bladerdeeghapjes daarop zetten.

Paneer

Ingrediënten
  • 500 ml melk
  • sap van 1/2 citroen
  • 1 snufje zout
Bereiding

Breng melk aan de kook. Kort voor het koken het sap van een halve citroen en een snufje zout langzaam toevoegen en doorroeren. De melk gaat daardoor stremmen (wrongel en wei scheiden zich). Een theedoek in een vergiet leggen en op een schaal zetten. Dan de inhoud van de pan in het vergiet gieten. De verse kaas verzamelt zich in de doek en de wei druppelt in de schaal. De paneer ten minste een half uur in het vergiet laten uitdruppelen en dan is deze milde verse kaas klaar.

Saffraansaus

Ingrediënten
  • 1 tl fijn speltmeel
  • 1 tl kikkererwtenmeel
  • 1 tl ghee
  • 7 saffraandraadjes
  • 1/2 tl geelwortel
  • 1/2 tl koriander
  • 2 el room
  • water of groentebouillon
Bereiding

Saffraandraadjes in een klein beetje water een half uur laten wellen. De overige specerijen en het meel in ghee lichtjes roosteren tot het lekker gaat geuren. 120 ml water en het gezeefde saffraanmengsel erbij mengen. Door krachtig roeren tot een smeuïge saus inkoken. Room er doorheen roeren en op smaak brengen met zout en peper. Indien nodig nog wat water erbij doen.

Gestoofde wortel-tagliatelle

Ingrediënten
  • 4-8 wortels (afhankelijk van de grootte)
  • anijszaad
Bereiding

Wortels schillen en met een dunschiller in dunne reepjes (tagliatelle) snijden. Deze losjes in een stoommandje leggen, wat anijs erover strooien en drie minuten laten stomen.

Serveren

De wortels met een vork voorzichtig tot een ’nestje’ draaien en op de borden doen.

Couscous

Ingrediënten
  • 1 kopje volkoren couscous
  • 1 1/2 kopje water
  • 1 snufje zout
Bereiding

Water en zout aan de kook brengen, couscous erin strooien. Opnieuw aan de kook brengen en de kookplaat op de laagste stand zetten. Tien minuten laten wellen en voor het serveren losroeren met een vork.

Serveren

Een kop met water omspoelen, couscous erin drukken, dan kop omkeren en de gevormde couscous op het bord doen.

Vlierbessen-griesmeelpudding met gekruide peren

Bereiding crème
Ingrediënten crème
  • 50 g volkoren spelt griesmeel
  • 280 ml water
  • 50 ml vlierbessensiroop
  • een biologische sinaasappel
  • 1/2 tl kaneel
  • 1/2 tl kardemom
  • een mespuntje gember
  • een mespuntje bourbon vanillepoeder
  • zoetstof naar smaak
  • 120 ml room

Sinaasappel wassen, schil raspen en sap uitpersen. Griesmeel en specerijen in een droge pan lichtjes roosteren totdat het lekker begint te geuren. Het mengsel van water-sinaasappel-siroop erin gieten en twee minuten laten koken. Het mengsel 15 minuten in de pan onder deksel laten wellen, daarna in een schaal doen. Als het te vast is, nog wat heet water erdoorheen roeren. Room half stijf kloppen en met wat geraspte sinaasappelschil onder de crème roeren.

Bereiding peren
Ingrediënten peren
  • 2 peren
  • 1 el citroensap
  • 2 sterretjes steranijs
  • 3 draadjes saffraan
  • een beetje geelwortel
  • 2 kruidnagels
  • 2 kardemompeulen
  • 1 el ruwe rietsuiker of xylitol
  • 200 ml water of perensap

Van de specerijen en het sap of water een aftreksel maken d.w.z. even opkoken, dan de warmte verminderen. De peren schillen en in de lengte halveren. Het klokhuis voorzichtig eruit snijden. De halve peren in het voorbereide aftreksel leggen (geheel ondergedompeld, eventueel wat water toevoegen) en daarin langzaam ca. 10 minuten stoven tot dat ze beetgaar zijn. Dit verschilt per perensoort. Tot het eten laat u ze in ieder geval in het aftreksel, want hoe langer u ze laat trekken, des te meer kleur en aroma nemen ze in zich op.

Serveren

Crème in glazen schaaltjes vullen, wat melkschuim of een toefje slagroom er bovenop doen en met een snufje kaneel bestrooien. Een halve peer op een bord doen en samen met de griesmeelpudding serveren. Om het er heel mooi uit te laten zien: als u nog wat vlierbessen- of bosbessencompote heeft, kunt u de peren hiermee garneren.

Tip

De crème smaakt ook heel lekker met bosbessen. In plaats van de peer met bosbessencompote serveren.

Klantenservice

  • Contact
  • Betaalinformatie
  • Verzending & Levering
  • Retourneren

Het bedrijf

  • Colofon
  • Alg. Voorw.
  • Privacyverklaring

Germany

  • Mastercard
  • Visa
  • Google Pay
  • PayPal
newsletter image

Gratis abonneren op E-nieuwsbrief

  • twitter image
Social Image
©2025 Maharishi Ayurveda, alle rechten voorbehouden.