Skip to content

Maharishi Ayurveda - We care for you.

Meld u aan en ontvang exclusief nieuws, product highlights en aanbiedingen!

De door u verstrekte gegevens worden niet doorgegeven aan derden. De informatie van de nieuwsbrief is vrijblijvend. Voor statistische doeleinden passen we link- tracking toe. Zie ook ons beleid wat betreft bescherming van uw persoonsgegevens. Natuurlijk kunt u zich te allen tijden afmelden voor de nieuwsbrief. Naar pagina opzeggen

Home
Shop
Kruidentheeën & Dranken
  • Kruidentheeën
  • Dranken
Specerijen & Basisvoedingsmiddelen
  • Specerijen & Churna’s
  • Basisvoedingsmiddelen
Voedingssupplementen
  • Amrit Kalash
  • Ayurvedische enkelvoudige kruiden
  • Ayurvedische klassiekers
  • De originele Chyavanprash
  • Ayurvedische mineralen
  • Voor vrouwen
  • Voor mannen
  • Moeder & kind
  • Kinderen en adolescenten
  • Senioren
  • Ontslakken Sporters
  • Spijsvertering
  • Welzijn
  • Schoonheid van binnenuit
  • MA producten
Ayurvedische enkelvoudige kruiden
Ayurveda natuurcosmetica
  • Nieuwe cosmeticacollectie
  • Gezichtsverzorging
  • Lichaamsverzorging
  • Haarverzorging
  • Massage
Mondhygiëne
  • Gebitsverzorging
  • Tongreiniging
Geuren & Kruidenoliën
  • Kruidenoliën
  • Aromatische oliën
Producten in de aanbieding
De seizoenen volgens Ayurveda
  • Voor de lente
  • Voor de zomer + herfst
  • Voor het koude jaargetijde
Ayurveda na dosha type
  • Vata-Producten
  • Pitta-Producten
  • Kapha-Producten
Ayurvedische cadeau-ideeën
Over ons
About Us
Onze reis
Kwaliteit
Milieubewustzijn
Wij zijn wij
Dosha-test
Dosha-Test
Ayurveda Dosha-Typen
Ayurvedische levensstijl
Wat Is Ayurveda
Ayurvedische voedingssupplementen
Ayurvedische voeding
Welzijn voor lichaam en geest
Ayurvedische dagelijkse routine
Seizoenen
Levensstadia
Blogs
Webinars en podcasts
Ayurveda recepten
B2B & Artsen
B2B
Registratie
Artsen en Apotheken
Handelsgebied
Gratis Ayurveda online seminars
Ayurveda Advies
Contact
  • Account
  • twitter image
Winkelwagen

Uw winkelwagen is leeg

  • HomeHome
  • Shop
    • Kruidentheeën & Dranken
      • Kruidentheeën
      • Dranken
    • Specerijen & Basisvoedingsmiddelen
      • Specerijen & Churna’s
      • Basisvoedingsmiddelen
    • Voedingssupplementen
      • Amrit Kalash
      • Ayurvedische enkelvoudige kruiden
      • Ayurvedische klassiekers
      • De originele Chyavanprash
      • Ayurvedische mineralen
      • Voor vrouwen
      • Voor mannen
      • Moeder & kind
      • Kinderen en adolescenten
      • Senioren
      • Ontslakken Sporters
      • Spijsvertering
      • Welzijn
      • Schoonheid van binnenuit
      • MA producten
    • Ayurvedische enkelvoudige kruiden
    • Ayurveda natuurcosmetica
      • Nieuwe cosmeticacollectie
      • Gezichtsverzorging
      • Lichaamsverzorging
      • Haarverzorging
      • Massage
    • Mondhygiëne
      • Gebitsverzorging
      • Tongreiniging
    • Geuren & Kruidenoliën
      • Kruidenoliën
      • Aromatische oliën
    • Producten in de aanbieding
    • De seizoenen volgens Ayurveda
      • Voor de lente
      • Voor de zomer + herfst
      • Voor het koude jaargetijde
    • Ayurveda na dosha type
      • Vata-Producten
      • Pitta-Producten
      • Kapha-Producten
    • Ayurvedische cadeau-ideeën
  • Over ons
    • About Us
    • Onze reis
    • Kwaliteit
    • Milieubewustzijn
    • Wij zijn wij
  • Dosha-test
    • Dosha-Test
    • Ayurveda Dosha-Typen
  • Ayurvedische levensstijl
    • Wat Is Ayurveda
    • Ayurvedische voedingssupplementen
    • Ayurvedische voeding
    • Welzijn voor lichaam en geest
    • Ayurvedische dagelijkse routine
    • Seizoenen
    • Levensstadia
    • Blogs
    • Webinars en podcasts
    • Ayurveda recepten
  • B2B & Artsen
    • B2B
      Registratie
    • Artsen en Apotheken
    • Handelsgebied
    • Gratis Ayurveda online seminars
  • Ayurveda AdviesAyurveda Advies
  • ContactContact
Maharishi Ayurveda NL
  • Header Image Login
  • Cart Drawer
  • Recepten – Ayurveda dag 2023
  • Zomermenu
  • Lentemenu
  • Herfstmenu
  • Ayurvedisch Wintermenu
  • Framboos Meloen Magie
  • Ayurvedisch Paasmenu
  • Ayurvedische Paasbrunch
  • Licht Zomermenu
  • Zomerpicknick
  • Ayurveda-to-go
  • Menu online kookevenement
  • Recepten Ayurveda Gezondheids- & Wellnessdag
  • Een Ayurveda-menu in 4 gangen
  • Ayurvedisch feestmenu Entree
  • Ayurvedisch Kerstmenu (1)
  • Ayurvedisch Kerstmenu (2)
  • Italiaanse zomerschotel
  • Menu Seelisberg
  • Gestoomde ontbijt appels met ayurvedische specerijen
  • Ayurvedische ontbijtrecepten
  • Pitta-vriendelijke Khichari met Kokos & Koriander | Ayurveda Recept
  • Verse panir in een ring van groenten
  • Jubileum menu hoofdgerecht
  • Jubileum menu voorgerecht
  • Portugese gebakken rijst Portoville
  • Een snel groentepannetje
  • Zoete aardappels in kokossaus
  • Kleurrijke voorjaarsschotel
  • Groentelasagne
  • Asperge-courgettegroenteschotel met basilicumsaus
  • Venkel op zijn Italiaans
  • Feestelijke pompoencurry
  • Kruidige rode bieten
  • Ayurvedisch feestmenu Hoofdgerecht
  • Polenta and fennel soup
  • Romige soep van courgettes en basilicum
  • Romige soep van rode bieten
  • Een lichte soep van waterkers
  • Een lichte rijstsoep
  • Kerriesoep met appel, selderij en speltgrissini
  • Ayurvedische rijstepap
  • Meloensorbet met kawasakinaki-kiwiroomsaus
  • Raja′s Cup Koekjes
  • Carnavalsballetjes met kokos en sinaasappel
  • Shri Ganeshas Sweet Laddus
  • Hemelse crème "Shri Kandt"
  • Hemelse biscuitballetjes ‘Rama Putram’
  • Jubileum menu dessert
  • Energieballetjes
  • Linzertaart
  • Jonge veldsla met goudsbloem en walnoot-gember-dressing
  • Kokos-limoen zomerdrankje
  • Herfst-shake met appel, peer en honing
  • Kurkuma latte – Golden Milk
  • Probiotische lassi
  • Winterpunch
  • Raja's Cup specialiteiten
  • Verkoelende Pitta muntthee voor warme dagen
  • Ayurvedische ‘ijsthee’
  • Abrikozen-kokoslassi (vegan)
  • Fitness-sportdrank
  • Jubileum menu entree: Yogi-aperitief
  • Jubileum menu lassi
  • Fruitig-sprankelende Lentecocktail
  • Vaikunthanans Mango Lassi Supreme
Recipe image 1
Recipe image 2
Recipe image 3
Recipe image 4


Een 4 gangen ayurveda-menu

Papadams met komkommerraita (Voorafje)
Mango-kokosnootcrème à la Govardhana (Tussengerecht)
Shri Keshavas Masoordal (Hoofdgerecht)
Tomaten-abrikozen-vijgenchutney 'Durgamata' (Hoofdgerecht)
Kokosnootlassi (Nagerecht)

Papadams met komkommerraita (Voorafje)

Ingrediënten
  • 250 g bio yoghurt
  • 1 verse geraspte komkommer
  • verse gehakte muntblaadjes
  • 1 tl geroosterd en geplet komijnzaad
  • 1 tl zout
  • zwarte peper, naar smaak
  • 1 snufje cayennepeper
  • muntblaadjes als decoratie
Bereiding

Papadams zijn een soort dun plat brood, die u in elke Aziatische winkel kunt krijgen. Ze worden bij hoge temperatuur in ghee of kokosvet een voor een gaar gebakken, elke kant in enkele seconden. Daarna het vet door een stuk keukenpapier laten absorberen. De yoghurt in een kom gieten en met een garde schuimig kloppen. Komkommer, munt, komijnzaad, zout en peper toevoegen en goed mengen. Overschenken in een opdienschaal en met een vleugje cayennepeper bestrooien. Garneren met muntblaadjes.

Mango-kokosnootcrème à la Govardhana (Tussengerecht)

Ingrediënten
  • 2-3 rijpe mango's
  • 4 el bruine rietsuiker
  • sap van 2 sinaasappels
  • sap van 1 citroen
  • 4 kopjes water
  • 10 el witte kokosmelk
  • 200 ml room
  • 1/2 tl fijn geraspte gember
  • 2 mespuntjes kardemom
  • 3 mespuntjes saffraan
  • 1 tl rozenwater
  • 40 g custard
  • aardbeien of frambozen naar beschikbaarheid
Bereiding

Water en suiker samen met de gember bij een gematigde temperatuur tot de helft inkoken. De mango's schillen en in blokjes snijden. De stukjes mango, sinaasappel- en citroensap en de gemalen kruiden toevoegen en in 5-10 minuten zacht laten koken. De custard met de kokosmelk en de room mengen en met een garde voorzichtig roerend toevoegen. Het geheel laten koken totdat het enigszins stroperig wordt. Het rozenwater toevoegen en de crème laten afkoelen. Voor een bijzonder fijne crème voor het afkoelen even pureren. Met slagroom versieren en met aardbeien of frambozen garneren.

Shri Keshavas Masoordal (Hoofdgerecht)

Ingrediënten
  • 3 kopjes rode linzen
  • 8 kopjes water
  • 500g gemengde groente: pastinaken, aardappels, wortels en broccoli in kleine blokjes
  • 1 ontvelde en fijngesneden tomaat
  • 4 tl ghee
  • 2 el room
  • 1 el fijngewreven verse majoraan
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 tl bruine mosterdzaadjes
  • 1 tl korianderzaad
  • 1 tl venkelzaad
  • 1/4 tl komijn
  • 1/4 tl geelwortel
  • 1/4 tl zwarte peper
  • 1/2 tl kerrie Madras
  • 3 mespuntjes asafoetida
  • zout, bruine suiker
Bereiding

De rode linzen lezen en grondig wassen. Twee tl ghee in een diepe pan verhitten en de linzen onder voortdurend roeren 3-4 minuten smoren. Water toevoegen en roeren tot alles kookt. Terugschakelen op gematigde temperatuur en verder laten koken. Intussen de groenten wassen, schoonmaken en in blokjes snijden. Na een kooktijd van 30 minuten in een andere pan de rest van de ghee verhitten, de mosterdzaadjes laten springen en de gemalen specerijen toevoegen. Even laten smoren en de groenten toevoegen. 5 Minuten laten koken onder voortdurend roeren. Daarna de dal toevoegen en alles zo lang laten koken tot het gaar is. Met een vleugje steenzout en een beetje suiker afmaken. Verfijnen met room en ten slotte de majoraan toevoegen.

Tomaten-abrikozen-vijgenchutney 'Durgamata' (Hoofdgerecht)

Ingrediënten
  • 5 rijpe tomaten
  • 4 gedroogde vijgen
  • 8 gedroogde abrikozen
  • 6 el kokoscrème
  • sap van een halve citroen
  • 3-4 el jaggery (ruwe palmsuiker)
  • 2 tl ghee
  • 1 tl fijn gemalen gember
  • 1/4 tl kaneel
  • 1/4 tl kardemom
  • 1/4 tl zwarte peper
  • 1/4 tl komijn
  • 1/4 tl geelwortel
  • 1/4 tl asafoetida
  • 1/4 tl tamarindepasta
  • 2 mespuntjes gemalen kruidnagel
  • 2 mespuntjes chilipoeder (in geval van Kapha-constitutie)
  • 1 el fijn gesneden basilicum
  • 4 el warm water
  • zout
Bereiding

De tomaten met kokend water overgieten, schillen en pitjes verwijderen en in schijfjes of blokjes snijden. Daarna de gedroogde vruchten in middelgrote stukjes snijden (van de vijgen het steeltje verwijderen). De specerijen in de koffiemolen malen. De ghee in een diepe pan verhitten en de kruiden bij een matige temperatuur met de suiker even fruiten, totdat de suiker licht karamelliseert. Nu de stukjes tomaat en gedroogde vruchten toevoegen, bij een matige temperatuur en voortdurend roeren met een houten lepel verder laten koken. Na 5 minuten citroensap, tamarindepasta en kokoscrème toevoegen. Ten slotte het verse basilicum toevoegen en met zout afmaken. U kunt hierbij serveren: geurige witte Himalaya rijst en een venkel-courgettemix.

Kokosnootlassi (Nagerecht)

Ingrediënten
  • 2 1/2 kopje verse yoghurt
  • 3 kopjes water
  • 3 el kokoscrème
  • 1 el bruine suiker
  • 1 tl vanillesuiker
  • 2 mespuntjes gemalen kardemom
  • 1 mespuntje gemalen kaneel
Bereiding

De yoghurt met water, kokosmelk en specerijen door elkaar roeren en daarna met een garde 2-3 minuten flink opkloppen.

Klantenservice

  • Contact
  • Betaalinformatie
  • Verzending & Levering
  • Retourneren

Het bedrijf

  • Colofon
  • Alg. Voorw.
  • Privacyverklaring

Germany

  • Mastercard
  • Visa
  • Google Pay
  • PayPal
newsletter image

Gratis abonneren op E-nieuwsbrief

  • twitter image
Social Image
©2025 Maharishi Ayurveda, alle rechten voorbehouden.