Skip to content

Maharishi Ayurveda - We care for you.

Meld u aan en ontvang exclusief nieuws, product highlights en aanbiedingen!

De door u verstrekte gegevens worden niet doorgegeven aan derden. De informatie van de nieuwsbrief is vrijblijvend. Voor statistische doeleinden passen we link- tracking toe. Zie ook ons beleid wat betreft bescherming van uw persoonsgegevens. Natuurlijk kunt u zich te allen tijden afmelden voor de nieuwsbrief. Naar pagina opzeggen

Home
Shop
Kruidentheeën & Dranken
  • Kruidentheeën
  • Dranken
Specerijen & Basisvoedingsmiddelen
  • Specerijen & Churna’s
  • Basisvoedingsmiddelen
Voedingssupplementen
  • Amrit Kalash
  • Ayurvedische enkelvoudige kruiden
  • Ayurvedische klassiekers
  • De originele Chyavanprash
  • Ayurvedische mineralen
  • Voor vrouwen
  • Voor mannen
  • Moeder & kind
  • Kinderen en adolescenten
  • Senioren
  • Ontslakken Sporters
  • Spijsvertering
  • Welzijn
  • Schoonheid van binnenuit
  • MA producten
Ayurvedische enkelvoudige kruiden
Ayurveda natuurcosmetica
  • Nieuwe cosmeticacollectie
  • Gezichtsverzorging
  • Lichaamsverzorging
  • Haarverzorging
  • Massage
Mondhygiëne
  • Gebitsverzorging
  • Tongreiniging
Geuren & Kruidenoliën
  • Kruidenoliën
  • Aromatische oliën
Producten in de aanbieding
De seizoenen volgens Ayurveda
  • Voor de lente
  • Voor de zomer + herfst
  • Voor het koude jaargetijde
Ayurveda na dosha type
  • Vata-Producten
  • Pitta-Producten
  • Kapha-Producten
Ayurvedische cadeau-ideeën
Over ons
About Us
Onze reis
Kwaliteit
Milieubewustzijn
Wij zijn wij
Dosha-test
Dosha-Test
Ayurveda Dosha-Typen
Ayurvedische levensstijl
Wat Is Ayurveda
Ayurvedische voedingssupplementen
Ayurvedische voeding
Welzijn voor lichaam en geest
Ayurvedische dagelijkse routine
Seizoenen
Levensstadia
Blogs
Webinars en podcasts
Ayurveda recepten
B2B & Artsen
B2B
Registratie
Artsen en Apotheken
Handelsgebied
Gratis Ayurveda online seminars
Ayurveda Advies
Contact
  • Account
  • twitter image
Winkelwagen

Uw winkelwagen is leeg

  • HomeHome
  • Shop
    • Kruidentheeën & Dranken
      • Kruidentheeën
      • Dranken
    • Specerijen & Basisvoedingsmiddelen
      • Specerijen & Churna’s
      • Basisvoedingsmiddelen
    • Voedingssupplementen
      • Amrit Kalash
      • Ayurvedische enkelvoudige kruiden
      • Ayurvedische klassiekers
      • De originele Chyavanprash
      • Ayurvedische mineralen
      • Voor vrouwen
      • Voor mannen
      • Moeder & kind
      • Kinderen en adolescenten
      • Senioren
      • Ontslakken Sporters
      • Spijsvertering
      • Welzijn
      • Schoonheid van binnenuit
      • MA producten
    • Ayurvedische enkelvoudige kruiden
    • Ayurveda natuurcosmetica
      • Nieuwe cosmeticacollectie
      • Gezichtsverzorging
      • Lichaamsverzorging
      • Haarverzorging
      • Massage
    • Mondhygiëne
      • Gebitsverzorging
      • Tongreiniging
    • Geuren & Kruidenoliën
      • Kruidenoliën
      • Aromatische oliën
    • Producten in de aanbieding
    • De seizoenen volgens Ayurveda
      • Voor de lente
      • Voor de zomer + herfst
      • Voor het koude jaargetijde
    • Ayurveda na dosha type
      • Vata-Producten
      • Pitta-Producten
      • Kapha-Producten
    • Ayurvedische cadeau-ideeën
  • Over ons
    • About Us
    • Onze reis
    • Kwaliteit
    • Milieubewustzijn
    • Wij zijn wij
  • Dosha-test
    • Dosha-Test
    • Ayurveda Dosha-Typen
  • Ayurvedische levensstijl
    • Wat Is Ayurveda
    • Ayurvedische voedingssupplementen
    • Ayurvedische voeding
    • Welzijn voor lichaam en geest
    • Ayurvedische dagelijkse routine
    • Seizoenen
    • Levensstadia
    • Blogs
    • Webinars en podcasts
    • Ayurveda recepten
  • B2B & Artsen
    • B2B
      Registratie
    • Artsen en Apotheken
    • Handelsgebied
    • Gratis Ayurveda online seminars
  • Ayurveda AdviesAyurveda Advies
  • ContactContact
Maharishi Ayurveda NL
  • Header Image Login
  • Cart Drawer
  • Recepten – Ayurveda dag 2023
  • Zomermenu
  • Lentemenu
  • Herfstmenu
  • Ayurvedisch Wintermenu
  • Framboos Meloen Magie
  • Ayurvedisch Paasmenu
  • Ayurvedische Paasbrunch
  • Licht Zomermenu
  • Zomerpicknick
  • Ayurveda-to-go
  • Menu online kookevenement
  • Recepten Ayurveda Gezondheids- & Wellnessdag
  • Een Ayurveda-menu in 4 gangen
  • Ayurvedisch feestmenu Entree
  • Ayurvedisch Kerstmenu (1)
  • Ayurvedisch Kerstmenu (2)
  • Italiaanse zomerschotel
  • Menu Seelisberg
  • Gestoomde ontbijt appels met ayurvedische specerijen
  • Ayurvedische ontbijtrecepten
  • Pitta-vriendelijke Khichari met Kokos & Koriander | Ayurveda Recept
  • Verse panir in een ring van groenten
  • Jubileum menu hoofdgerecht
  • Jubileum menu voorgerecht
  • Portugese gebakken rijst Portoville
  • Een snel groentepannetje
  • Zoete aardappels in kokossaus
  • Kleurrijke voorjaarsschotel
  • Groentelasagne
  • Asperge-courgettegroenteschotel met basilicumsaus
  • Venkel op zijn Italiaans
  • Feestelijke pompoencurry
  • Kruidige rode bieten
  • Ayurvedisch feestmenu Hoofdgerecht
  • Polenta and fennel soup
  • Romige soep van courgettes en basilicum
  • Romige soep van rode bieten
  • Een lichte soep van waterkers
  • Een lichte rijstsoep
  • Kerriesoep met appel, selderij en speltgrissini
  • Ayurvedische rijstepap
  • Meloensorbet met kawasakinaki-kiwiroomsaus
  • Raja′s Cup Koekjes
  • Carnavalsballetjes met kokos en sinaasappel
  • Shri Ganeshas Sweet Laddus
  • Hemelse crème "Shri Kandt"
  • Hemelse biscuitballetjes ‘Rama Putram’
  • Jubileum menu dessert
  • Energieballetjes
  • Linzertaart
  • Jonge veldsla met goudsbloem en walnoot-gember-dressing
  • Kokos-limoen zomerdrankje
  • Herfst-shake met appel, peer en honing
  • Kurkuma latte – Golden Milk
  • Probiotische lassi
  • Winterpunch
  • Raja's Cup specialiteiten
  • Verkoelende Pitta muntthee voor warme dagen
  • Ayurvedische ‘ijsthee’
  • Abrikozen-kokoslassi (vegan)
  • Fitness-sportdrank
  • Jubileum menu entree: Yogi-aperitief
  • Jubileum menu lassi
  • Fruitig-sprankelende Lentecocktail
  • Vaikunthanans Mango Lassi Supreme
Recipe image 1
Recipe image 2
Recipe image 3
Recipe image 4
Recipe image 5
Recipe image 6
Recipe image 7


Kerstmenu (1)

Een feestelijk diner hoort gewoonweg bij kerst, vindt u ook niet? Het is vaak het hoogtepunt van de dag, gezellig samen aan tafel met familie en vrienden. Krijgt u gasten over de vloer, en kunt u nog wel wat inspiratie gebruiken om van uw kerstdiner iets extra speciaals te maken? Met het viergangenmenu van onze ayurvedische kok Heide Maria Vendler tovert u bij uw gasten zonder twijfel een grote glimlach op het gezicht.

Serveer bij uw kerstbrunch of als afsluiter van het diner eens Raja’s Cup, het ayurvedische alternatief voor koffie. Daarmee trakteert u uzelf en uw gasten op een heerlijk vol koffiearoma, maar dan zonder cafeïne. De drank is vriendelijk voor de maag en aangenaam verkwikkend, en zal zelfs de echte koffieliefhebbers onder uw gasten weten te bekoren. Met ashwagandha (Withania somnifera), de ‘Indische ginseng’.

Het team van Maharishi Ayurveda Europe B.V. wenst u zalige feestdagen. Eet smakelijk!


Tartaar van rode biet en appel met mierikswortelsaus
Gemarineerde gestoofde venkel met gedroogde tomaten en pijnboompitten
Bruine linzencappuccino
Schorseneren in roomsaus, geserveerd met spinazierijst, geroosterde pompoen en rode kool met appeltjes
Gebakken appel met marsepein-vossenbessenvulling op gierstmousse
Spelt-boekweitstengels
Kruidige, fruitige kerstpunch

Tartaar van rode biet en appel met mierikswortelsaus

Ingrediënten
  • 3 middelgrote gekookte rode bieten
  • 2 kleine appels
  • sap van een halve citroen
  • zout, peper
  • ½ tl gemalen koriander
  • 1 msp. kaneelpoeder
  • 1 msp. pimentpoeder
  • 1 msp. gemalen steranijs
  • verse tuinkers
  • 6 el zure room
  • 1 el geraspte appel
  • een beetje citroensap
  • 2 el geraspte mierikswortel
  • zout
Bereiding

Schil de rode bieten en appels en snijd ze in zeer kleine blokjes. Meng citroensap, zout, peper en specerijen erdoor en laat dit een half uur marineren. Meng de ingrediënten voor de mierikswortelsaus.

Serveren

Plaats een ring in het midden van elk bord en vul deze met het tartaarmengsel. Druk voorzichtig aan en haal de ring dan weg. Schep een lepel mierikswortelsaus op de tartaar en garneer tot slot met wat verse tuinkers.

Gemarineerde gestoofde venkel met gedroogde tomaten en pijnboompitten

Ingrediënten
  • 2 venkelknollen
  • 1 tl zout
  • 1 tl ruwe rietsuiker
  • 1 tl venkelzaad
  • 1 msp. Asafoetida
  • zwarte peper
  • 5 el water
  • 4 gedroogde tomaten
  • 1 el citroensap
  • 3 el pure olijfolie
  • 2 el pijnboompitjes, geroosterd
Bereiding

Was de venkel en verwijder de lange stelen en stugge delen. Leg het groen even opzij. Snijd de venkelknollen in vieren en leg deze in een tajine of stoofpan. Voeg zout, rietsuiker, specerijen en water toe. Dek af en laat op middelhoog vuur ongeveer 20 minuten stoven. Snijd de gedroogde tomaten in reepjes. Schep de venkel op een schaal en verdeel hier de tomatenreepjes over. Roer citroensap en olijfolie door elkaar en sprenkel dit over de venkel. Hak het venkelgroen grof. Garneer de gestoofde venkel tot slot met geroosterde pijnboompitten, wat vers gemalen peper en het venkelgroen.

Bruine linzencappuccino

Ingrediënten
  • 120 g bruine linzen
  • 1 gele biet
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 el ghee
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 cm verse gember
  • 1 tl geelwortel
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1/4 tl kaneel
  • ½ tl zwarte peper
  • 1 l water of groentebouillon
  • een beetje citroenrasp en 1 el citroensap
  • 1 takje tijm
  • 50 ml slagroom
  • verse peterselie
Bereiding

Was de groenten en snijd ze in kleine blokjes. Was ook de linzen en laat ze in een zeef goed uitlekken. Verhit de ghee in een pan en fruit de groenten en specerijen hierin aan. Voeg de linzen toe en bak deze kort mee. Giet het water erbij. Dek de pan af en laat ongeveer 20 minuten pruttelen. Pureer de soep vervolgens fijn en roer dan tijmblaadjes, citroensap en -rasp erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Klop de slagroom stijf. Schenk de soep in koffiekopjes, schep er een flinke lepel slagroom op en besprenkel met verse peterselie.

Schorseneren in roomsaus, geserveerd met spinazierijst, geroosterde pompoen en rode kool met appeltjes

Ingrediënten
  • 700 g schorseneren
  • 1 citroen
  • 1 el ghee
  • 1 tl zwart mosterdzaad
  • 1 tl geelwortel
  • 1 tl gemalen koriander
  • ½ tl fenegriekzaad
  • 1 snufje asafoetida
  • 2 laurierblaadjes
  • zwarte peper
  • 1 tl ruwe rietsuiker
  • zout
  • 150 ml water of groentebouillon
  • 100 ml slagroom
  • 1 tl maizena of aardappelzetmeel
  • verse peterselie of koriander
  • 150 g basmatirijst
  • 400 g verse bladspinazie
  • 2 kardemompeulen
  • 1 kruidnagel
  • 1 tl komijn
  • een beetje vers geraspte nootmuskaat
  • 1 tl zout
  • 400 g Hokkaidopompoen
  • 1 tl korianderzaad, heel
  • 1 takje rozemarijn
  • zout
  • ghee
  • 500 g rode kool
  • 2 zure appels
  • 1 el ghee
  • 1 tl koriander
  • ½ tl piment
  • 1 steranijspeul
  • 2 cm van een kaneelstokje
  • ½ tl zwarte peper
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 tl sinaasappelrasp
  • 2 el kweeperen- of aalbessengelei, of vossenbessenjam
  • 2 tl zout
  • 100 ml water
Bereiding schorseneren in roomsaus

Vul een pan voor de helft met water en voeg 1 tl zout en het sap van een halve citroen toe. Trek handschoenen aan. Snijd de schorseneren doormidden, schil ze onder stromend water en leg ze direct in het voorbereide water met citroen en zout. Kook de groente tot deze beetgaar is. Dit duurt ongeveer 20 minuten, afhankelijk van de dikte of hardheid van de groente. Giet de schorseneren af en snijd ze schuin in stukken van 2 cm. Verhit de ghee in een diepe koekenpan en bak hierin het mosterdzaad aan tot het openspringt. Zet de pan kort opzij en doe de rest van de specerijen erbij (maal het fenegriekzaad met een vijzel fijn). Rooster de kruiden op laag vuur, tot de geur goed vrijkomt. Doe nu de schorseneren erbij. Voeg water of bouillon en slagroom toe en laat 15 minuten zachtjes sudderen. Meng maizena of aardappelzetmeel met een lepel water en roer door de saus. Laat dit twee minuten meekoken. Als het goed is, ontstaat er nu een dikke, smeuïge saus. Breng deze op smaak met een lepel citroensap, zout, suiker en wat vers gemalen peper. Strooi er tot slot wat peterselie of koriander over.

Bereiding spinazierijst

Was de spinazie, blancheer kort in kokend water en laat tot slot schrikken in koud water. Doe de rijst met de specerijen, een snufje zout en ongeveer 225 ml water in een pan en breng aan de kook. Draai het vuur dan laag en laat de rijst langzaam gaar koken. Hak in de tussentijd de spinazie fijn en meng met wat vers geraspte nootmuskaat door de gare (eventueel afgegoten) rijst.

Bereiding geroosterde pompoen

Was de pompoen grondig met een groenteborstel. De schil wordt namelijk ook gebruikt. Snijd de pompoen doormidden en lepel de pitten eruit. Snijd nu in 2 cm dikke repen. Vet een bakplaat of ovenschaal in met wat ghee en leg de pompoenrepen erop. Verdeel koriander, zout en rozemarijn erover en bak de pompoen vervolgens in de oven op 180 graden (hetelucht) in 30 minuten gaar. Bestrooi met zwarte peper.

Bereiding rode kool met appel

Snijd de rode kool in smalle repen en de appel (met schil) in kleine blokjes. Verhit de ghee in een pan en fruit hierin de specerijen, rode kool en appel tot er een heerlijke geur vrijkomt. Giet het water erbij. Dek de pan af en laat de rode kool zachtjes ongeveer 25 minuten stoven. Roer regelmatig door en voeg zo nodig nog wat extra water toe. Meng tot slot de gelei of jam erdoor en breng op smaak met wat zout.

Gebakken appel met marsepein-vossenbessenvulling op gierstmousse

Ingrediënten
  • 4 zure appels
  • 2 el cornflakes
  • 50 g marsepein met ruwe rietsuiker
  • 2 el vossenbessenjam
  • 1 tl kaneel
  • 1 snufje gemberpoeder
  • 6 el water of appelsap
  • 1 el gierstmeel
  • 4 draadjes saffraan
  • 1/4 tl geelwortel
  • 1 msp. gemalen kruidnagel
  • 1/4 tl kaneel
  • 1 el sharkara
  • 250 ml water
  • 70 ml slagroom
Bereiding gebakken appel

Was de appels en verwijder het klokhuis met een appelboor. Neem vier kleine stukjes marsepein. Draai er balletjes van, druk deze plat en sluit hiermee de onderkant van de appels af. Giet water of appelsap in een ovenschaal en plaats de appels hierin. Verkruimel de cornflakes grof tussen uw handen. Prak de rest van de marsepein met een vork. Meng de vossenbessenjam, specerijen en cornflakes erdoor en vul de appels met het mengsel. Bak de appels, afhankelijk van de soort, 20 tot 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden (hetelucht).

Bereiding gierstmousse

Rooster het gierstmeel in een droge pan, tot de geur vrijkomt. Voeg specerijen en suiker toe en giet het water erbij. Laat al roerende met een garde in enkele minuten tot een smeuïge saus inkoken. Klop de slagroom tot een stevige crème en vouw deze voorzichtig door de iets afgekoelde saus.

Serveren

Spatel wat van de mousse op een bord, plaats de gebakken appel er bovenop en bestuif tot slot met een snufje kaneel.

Spelt-boekweitstengels

Ingrediënten
  • 180 g fijn speltmeel
  • 70 g boekweitmeel
  • 3 el zonnebloemolie
  • 1 tl zout
  • 1 tl ruwe rietsuiker
  • 1 el venkelzaad
  • 2 tl wijnsteenbakpoeder
  • 150 ml warm water
  • sesam-, koriander- en nigellazaad om te bestrooien
Bereiding

Maal het venkelzaad in een vijzel fijn. Meng alle ingrediënten door elkaar en kneed tot een zacht maar stevig deeg. Laat het deeg een half uur rusten en kneed het dan opnieuw goed door. Rol het deeg op een met meel bestoven oppervlak uit tot een rechthoek van 30 x 15 cm en leg de deegplak vervolgens op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk het deeg met warm water. Strooi sesam-, koriander- en nigellazaad erover. Snijd het deeg in drie cm brede stroken en bak deze in de oven op 180 graden (hetelucht) in ongeveer 20 minuten goudbruin en knapperig.

Kruidige, fruitige kerstpunch

Ingrediënten
  • 1 l rode druivensap
  • 2 sinaasappels
  • 1 kaneelstokje
  • 5 kruidnagels
  • 2 schijfjes verse gember
  • 1 steranijspeul
  • 1 tl pimentzaden
  • 1 el gedroogde aroniabessen
Bereiding

Breng het druivensap met specerijen, aroniabessen en de rasp van een halve sinaasappel aan de kook en laat enkele minuten zachtjes pruttelen. Haal van het vuur, voeg het sap van twee sinaasappels toe en laat de punch een half uur trekken. Verwarm de punch voor het serveren nog even kort en serveer vervolgens warm. Proost!

Klantenservice

  • Contact
  • Betaalinformatie
  • Verzending & Levering
  • Retourneren

Het bedrijf

  • Colofon
  • Alg. Voorw.
  • Privacyverklaring

Germany

  • Mastercard
  • Visa
  • Google Pay
  • PayPal
newsletter image

Gratis abonneren op E-nieuwsbrief

  • twitter image
Social Image
©2025 Maharishi Ayurveda, alle rechten voorbehouden.