Skip to content

Maharishi Ayurveda - We care for you.

Meld u aan en ontvang exclusief nieuws, product highlights en aanbiedingen!

De door u verstrekte gegevens worden niet doorgegeven aan derden. De informatie van de nieuwsbrief is vrijblijvend. Voor statistische doeleinden passen we link- tracking toe. Zie ook ons beleid wat betreft bescherming van uw persoonsgegevens. Natuurlijk kunt u zich te allen tijden afmelden voor de nieuwsbrief. Naar pagina opzeggen

Home
Shop
Kruidentheeën & Dranken
  • Kruidentheeën
  • Dranken
Specerijen & Basisvoedingsmiddelen
  • Specerijen & Churna’s
  • Basisvoedingsmiddelen
Voedingssupplementen
  • Amrit Kalash
  • Ayurvedische enkelvoudige kruiden
  • Ayurvedische klassiekers
  • De originele Chyavanprash
  • Ayurvedische mineralen
  • Voor vrouwen
  • Voor mannen
  • Moeder & kind
  • Kinderen en adolescenten
  • Senioren
  • Ontslakken Sporters
  • Spijsvertering
  • Welzijn
  • Schoonheid van binnenuit
  • MA producten
Ayurvedische enkelvoudige kruiden
Ayurveda natuurcosmetica
  • Nieuwe cosmeticacollectie
  • Gezichtsverzorging
  • Lichaamsverzorging
  • Haarverzorging
  • Massage
Mondhygiëne
  • Gebitsverzorging
  • Tongreiniging
Geuren & Kruidenoliën
  • Kruidenoliën
  • Aromatische oliën
Producten in de aanbieding
De seizoenen volgens Ayurveda
  • Voor de lente
  • Voor de zomer + herfst
  • Voor het koude jaargetijde
Ayurveda na dosha type
  • Vata-Producten
  • Pitta-Producten
  • Kapha-Producten
Ayurvedische cadeau-ideeën
Over ons
About Us
Onze reis
Kwaliteit
Milieubewustzijn
Wij zijn wij
Dosha-test
Dosha-Test
Ayurveda Dosha-Typen
Ayurvedische levensstijl
Wat Is Ayurveda
Ayurvedische voedingssupplementen
Ayurvedische voeding
Welzijn voor lichaam en geest
Ayurvedische dagelijkse routine
Seizoenen
Levensstadia
Blogs
Webinars en podcasts
Ayurveda recepten
B2B & Artsen
B2B
Registratie
Artsen en Apotheken
Handelsgebied
Gratis Ayurveda online seminars
Ayurveda Advies
Contact
  • Account
  • twitter image
Winkelwagen

Uw winkelwagen is leeg

  • HomeHome
  • Shop
    • Kruidentheeën & Dranken
      • Kruidentheeën
      • Dranken
    • Specerijen & Basisvoedingsmiddelen
      • Specerijen & Churna’s
      • Basisvoedingsmiddelen
    • Voedingssupplementen
      • Amrit Kalash
      • Ayurvedische enkelvoudige kruiden
      • Ayurvedische klassiekers
      • De originele Chyavanprash
      • Ayurvedische mineralen
      • Voor vrouwen
      • Voor mannen
      • Moeder & kind
      • Kinderen en adolescenten
      • Senioren
      • Ontslakken Sporters
      • Spijsvertering
      • Welzijn
      • Schoonheid van binnenuit
      • MA producten
    • Ayurvedische enkelvoudige kruiden
    • Ayurveda natuurcosmetica
      • Nieuwe cosmeticacollectie
      • Gezichtsverzorging
      • Lichaamsverzorging
      • Haarverzorging
      • Massage
    • Mondhygiëne
      • Gebitsverzorging
      • Tongreiniging
    • Geuren & Kruidenoliën
      • Kruidenoliën
      • Aromatische oliën
    • Producten in de aanbieding
    • De seizoenen volgens Ayurveda
      • Voor de lente
      • Voor de zomer + herfst
      • Voor het koude jaargetijde
    • Ayurveda na dosha type
      • Vata-Producten
      • Pitta-Producten
      • Kapha-Producten
    • Ayurvedische cadeau-ideeën
  • Over ons
    • About Us
    • Onze reis
    • Kwaliteit
    • Milieubewustzijn
    • Wij zijn wij
  • Dosha-test
    • Dosha-Test
    • Ayurveda Dosha-Typen
  • Ayurvedische levensstijl
    • Wat Is Ayurveda
    • Ayurvedische voedingssupplementen
    • Ayurvedische voeding
    • Welzijn voor lichaam en geest
    • Ayurvedische dagelijkse routine
    • Seizoenen
    • Levensstadia
    • Blogs
    • Webinars en podcasts
    • Ayurveda recepten
  • B2B & Artsen
    • B2B
      Registratie
    • Artsen en Apotheken
    • Handelsgebied
    • Gratis Ayurveda online seminars
  • Ayurveda AdviesAyurveda Advies
  • ContactContact
Maharishi Ayurveda NL
  • Header Image Login
  • Cart Drawer
  • Recepten – Ayurveda dag 2023
  • Zomermenu
  • Lentemenu
  • Herfstmenu
  • Ayurvedisch Wintermenu
  • Framboos Meloen Magie
  • Ayurvedisch Paasmenu
  • Ayurvedische Paasbrunch
  • Licht Zomermenu
  • Zomerpicknick
  • Ayurveda-to-go
  • Menu online kookevenement
  • Recepten Ayurveda Gezondheids- & Wellnessdag
  • Een Ayurveda-menu in 4 gangen
  • Ayurvedisch feestmenu Entree
  • Ayurvedisch Kerstmenu (1)
  • Ayurvedisch Kerstmenu (2)
  • Italiaanse zomerschotel
  • Menu Seelisberg
  • Gestoomde ontbijt appels met ayurvedische specerijen
  • Ayurvedische ontbijtrecepten
  • Pitta-vriendelijke Khichari met Kokos & Koriander | Ayurveda Recept
  • Verse panir in een ring van groenten
  • Jubileum menu hoofdgerecht
  • Jubileum menu voorgerecht
  • Portugese gebakken rijst Portoville
  • Een snel groentepannetje
  • Zoete aardappels in kokossaus
  • Kleurrijke voorjaarsschotel
  • Groentelasagne
  • Asperge-courgettegroenteschotel met basilicumsaus
  • Venkel op zijn Italiaans
  • Feestelijke pompoencurry
  • Kruidige rode bieten
  • Ayurvedisch feestmenu Hoofdgerecht
  • Polenta and fennel soup
  • Romige soep van courgettes en basilicum
  • Romige soep van rode bieten
  • Een lichte soep van waterkers
  • Een lichte rijstsoep
  • Kerriesoep met appel, selderij en speltgrissini
  • Ayurvedische rijstepap
  • Meloensorbet met kawasakinaki-kiwiroomsaus
  • Raja′s Cup Koekjes
  • Carnavalsballetjes met kokos en sinaasappel
  • Shri Ganeshas Sweet Laddus
  • Hemelse crème "Shri Kandt"
  • Hemelse biscuitballetjes ‘Rama Putram’
  • Jubileum menu dessert
  • Energieballetjes
  • Linzertaart
  • Jonge veldsla met goudsbloem en walnoot-gember-dressing
  • Kokos-limoen zomerdrankje
  • Herfst-shake met appel, peer en honing
  • Kurkuma latte – Golden Milk
  • Probiotische lassi
  • Winterpunch
  • Raja's Cup specialiteiten
  • Verkoelende Pitta muntthee voor warme dagen
  • Ayurvedische ‘ijsthee’
  • Abrikozen-kokoslassi (vegan)
  • Fitness-sportdrank
  • Jubileum menu entree: Yogi-aperitief
  • Jubileum menu lassi
  • Fruitig-sprankelende Lentecocktail
  • Vaikunthanans Mango Lassi Supreme


Ayurvedisch Kerstmenu (2)

Onze ayurvedische kok Heide Maria Vendler heeft ook dit jaar speciaal voor onze klanten weer een bijzonder kerstmenu gecreëerd. Betover uw gasten met zes verrukkelijke gangen. Stuk voor stuk geweldige gerechten die niet alleen de vegetariërs onder uw gasten nog lang zullen heugen.

 

Aperitief met granaatappel
Avocado, gevuld met selderij, appel en walnoten
Kastanjeschuimsoepje met lijnzaadcrackers
Bereiding Lijnzaadcrackers
Aubergines met quinoa-groentevulling, aardappelpuree en gebakken pastinaak
Bereiding Aardappelpuree
Bereiding Pastinaken
Pompoen-sinaasappelmousse met pompoenpraliné
Dadels met marsepeinvulling, gedoopt in pure chocolade

Aperitief met granaatappel

Ingrediënten
  • 1 granaatappel
  • 200 ml rode druiven- of appelsap
  • Per glas 1 mespuntje van elk piment, kardemom en gemberpoeder
  • Mineraalwater zonder bubbels
Bereiding

Pers 2/3 van de granaatappel uit. Van het resterende 1/3 deel de pitjes apart houden. Vul het sap in vier champagne- of martiniglazen en roer de specerijen erdoor. Voeg de granaatappelpitjes toe. Vul aan met sap en water en geniet ervan als aperitief.

Avocado, gevuld met selderij, appel en walnoten

Ingrediënten
  • 2 avocado’s
  • 2 selderijstengels
  • 1 zure appel
  • 2 el zure room
  • 5 el citroensap
  • 1 el witte balsamicoazijn
  • 1 tl honing
  • 1 mespunt piment
  • zout, peper
  • enkele walnoten
  • veldsla
  • granaatappelpitjes
  • verse tuinkers
Bereiding

Snijd de selderij en appel fijn, doe de stukjes in een kom en besprenkel direct met 2 el citroensap. Voeg zure room, azijn, honing, piment, zout, peper en fijn gehakte walnoten toe en roer alles goed door elkaar. Proef en breng zo nodig verder op smaak. Snijd de avocado’s doormidden, verwijder de pit en schil en besprenkel met zout en citroensap. Leg wat veldsla op een bord. Plaats de avocadohelften er bovenop en vul ze met de selderijsalade. Bestrooi tot slot met peper en garneer met granaatappelpitjes en de verse tuinkers.

Kastanjeschuimsoepje met lijnzaadcrackers

Ingrediënten
  • Kastanjeschuimsoepje:
  • 50 g prei
  • 1 kleine zure appel
  • 250 g gekookte kastanjes
  • ½ tl gemalen koriander
  • ½ tl kurkuma
  • ¼ tl gemalen gember
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 mespunt piment
  • 1 mespunt asafoetida met fenegriek
  • 800 ml groentebouillon
  • 120 ml slagroom
  • zout, peper
  • wat citroensap en -rasp
  • 1 el ghee
  • wat peterselie en preigroen
  • Lijnzaadcrackers:
  • 50 g lijnzaad
  • 50 g gebroken lijnzaad
  • 1 el chiazaad
  • 3 el rijstmeel
  • 2 el sesamzaad
  • ½ tl gemalen koriander
  • ½ tl geplet venkelzaad
  • ½ tl nigellazaad
  • zout
  • 150 ml water
  • 2 el olijf- of zonnebloemolie (of gesmolten ghee)
Bereiding kastanjeschuimsoepje

Snijd de prei en appel in kleine stukken. Verhit de ghee in een pan en fruit hierin prei, appel en specerijen aan. Doe de kastanjes en groentebouillon erbij. Breng aan de kook en laat 20 minuten pruttelen. Verwijder dan de laurierblaadjes en pureer de soep fijn. Breng op smaak met zout, peper, citroensap en een klein beetje citroenrasp. Klop de slagroom lobbig, zet 4 el opzij en roer de rest door de soep. Verdeel de soep over diepe borden of kommen. Schep er een klodder van de bewaarde slagroom op en garneer tot slot met wat gehakte peterselie en preigroen.

Bereiding lijnzaadcrackers

Doe lijn- en chiazaad in het water en laat 20 minuten wellen. Voeg dan de rest van de ingrediënten toe en roer tot een dikke, romige massa. Schep met een eetlepel kleine hoopjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Strijk de hoopjes glad uit en bak de crackers op 160 graden (hetelucht) in 15-20 minuten krokant.

Serveren

Het kastanjeschuimsoepje samen met de lijnzaadcrackers serveren.

Bereiding Lijnzaadcrackers

Ingrediënten
  • 50 g lijnzaad
  • 50 g gemalen lijnzaad
  • 1 eetlepel chiazaad
  • 3 eetlepels rijstmeel
  • 2 eetlepels sesamzaad
  • ½ theelepel gemalen koriander
  • ½ theelepel fijngestampte venkel
  • ½ theelepel zwarte komijn
  • Zout
  • 150 ml water
  • 2 eetlepels olijf- of zonnebloemolie of Ghee
Bereiding

Laat lijnzaad en chiazaad twintig minuten weken in water. Meng de overige ingrediënten erdoor en roer tot een dikke, romige massa. Leg met een eetlepel kleine hoopjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Strijk deze plat en bak knapperig in een heteluchtoven op 160 graden (15-20 minuten).

Serveren
Serveer de tamme kastanjesoep en crackers samen.

Aubergines met quinoa-groentevulling, aardappelpuree en gebakken pastinaak

Ingrediënten
  • Aubergines met quinoa-groentevulling:
  • 4 aubergines
  • 80 g quinoa
  • 1 tl zwart mosterdzaad
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 mespunt asafoetida
  • 1 tl kurkuma
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 snijbietstelen met blad
  • 2 kleine wortels
  • 1 el cashewpasta
  • 2 el olijfolie
  • verse peterselie
  • Aardappelpuree:
  • 600 g kruimige aardappelen
  • 1 laurierblad
  • ½ tl kurkuma
  • ½ tl karwijzaad
  • nootmuskaat
  • 1 el boter
  • 80 ml slagroom
  • water
  • zout, peper
  • Gebakken Pastinaak:
  • 2 pastinaken
  • 1 tl ajowan
  • 1 mespunt asafoetida
  • 1 el ghee
  • zout, peper
  • 1 el citroensap
Bereiding aubergines met quinoa-groentevulling

Doe de quinoa samen met een dubbele hoeveelheid water in een pan, voeg de laurierblaadjes toe en kook de quinoa tot deze zacht is. Was de aubergines en snijd ze in de lengte doormidden. Bestrooi de snijvlakken met zout en laat dit er 10 minuten intrekken. Droogdeppen. Hol de aubergines dan met een lepel uit en hak het vruchtvlees fijn. Rasp de wortels grof en snijd de snijbieten in dunne slierten. Verhit de olijfolie in een pan. Rooster hierin het mosterdzaad, tot het begint te springen. Haal de pan kort van het vuur. Voeg de rest van de specerijen en de groenten toe en bak alles stevig aan. Meng de groenten door de quinoa. Roer de cashewpasta erdoor. Breng op smaak met zout, peper en fijn gehakte peterselie. Schep het mengsel in de uitgeholde aubergines en leg deze vervolgens op een met olijfolie ingevette bakplaat. Giet er wat groentebouillon of water bij en bak ze (afhankelijk van de grootte van de aubergines) 30-40 minuten op 160 graden (hetelucht).

Bereiding aardappelpuree

Schil de aardappels en snijd ze in blokjes van 2 cm. Doe de aardappels samen met het water en de specerijen (behalve de nootmuskaat) in een pan en kook ze gaar. Verwijder het laurierblad en giet de aardappels af. Bewaar het kookvocht. Doe de slagroom en boter bij de aardappels en stamp ze fijn. Voeg steeds een beetje van het kookvocht toe, tot de puree een romige consistentie heeft. Gebruik tot slot nog kort de staafmixer voor een zalig zachte en gladde puree. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

Bereiding pastinaak

Was de pastinaken, snijd ze in de lengte in plakken van een 0,5 cm dik en snijd deze vervolgens in schuine stukken. Doe ze samen met de ghee, asafoetida en ajowan in een pan en bak ze stevig aan, tot ze beetgaar zijn. Breng tot slot op smaak met zout, peper en citroensap.

Serveren

Aubergines, aardappelpuree en pastinaak serveren.

Bereiding Aardappelpuree

Ingrediënten
  • 600 g bloemige aardappelen
  • 1 laurierblad
  • ½ theelepel kurkuma
  • ½ theelepel karwijzaad
  • Nootmuskaat
  • 1 eetlepel boter
  • 80 ml room
  • Water
  • Zout, peper
Bereiding

Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 2 cm. Kook ze met de kruiden (behalve nootmuskaat) en water tot ze zacht zijn. Zet het laurierblad en het kookvocht apart. Voeg room en boter toe aan de aardappelen en stamp ze fijn. Voeg zoveel kookvocht toe tot de puree een romige consistentie heeft. Mix ten slotte eenmaal krachtig door met de staafmixer. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

Bereiding Pastinaken

Ingrediënten
  • 2 pastinaken
  • 1 theelepel ajowan
  • 1 mespuntje Asafoetida
  • 1 eetlepel Ghee
  • Zout, peper
  • 1 eetlepel citroensap
Bereiding

Was de pastinaken, snijd ze in schijfjes van ½ cm dik en vervolgens in schuine reepjes. Bak de groente stevig in ghee, asafoetida en ajowan tot ze beetgaar zijn. Breng op smaak met zout, peper en citroensap.

Serveren
Serveer de aubergines, aardappelpuree en pastinaken.

Pompoen-sinaasappelmousse met pompoenpraliné

Ingrediënten
  • Pompoen-sinaasappelmousse:
  • 400 g muskaatpompoen
  • 1 zure appel
  • 2 sinaasappels
  • ½ tl kaneel
  • 1 mespunt gemalen kruidnagel
  • ¼ tl gemalen gember
  • ¼ tl gemalen kardemom
  • 1 tl agar-agar
  • 1 el honing
  • 120 ml slagroom
  • 1 granaatappel, enkel de pitjes
  • Pompoenpraliné:
  • 60 g pompoenpitten
  • 75 g bruine suiker
Bereiding pompoen-sinaasappelmousse

Schil de pompoen, snijd hem doormidden en verwijder de pitten. Snijd de pompoen dan in blokjes van 2 cm en doe deze in een ovenschaal. Snijd de appel (met schil) in blokjes en doe deze bij de pompoen in de schaal. Giet het sap van één sinaasappel erbij (bewaar 4 schijfjes voor de garnering) en bak 35 minuten op 170 graden (hetelucht), of tot pompoen en appel zacht zijn. Pureer ze fijn en zoet de puree met honing. Breng op smaak met de specerijen en de rasp van een halve sinaasappel. Schep 4 el van de puree in een schaaltje en zet opzij. Doe de rest van het sinaasappelsap met de agar-agar in een pan, roer goed door, breng aan de kook en meng dan door de pompoenpuree. Klop de slagroom stijf en vouw voorzichtig door de puree. Verdeel over vier schaaltjes en laat in de koelkast opstijven.

Bereiding pompoenpraliné

Smelt de suiker in een kleine pan tot deze karamelliseert. Let op: tussendoor niet roeren! Strooi de pompoenpitten in de karamel, zwenk ze er kort doorheen en giet de inhoud van de pan dan op een met bakpapier beklede bakplaat. Strijk glad en laat afkoelen. Breek de praliné in stukken en maak fijner met een deegroller.

Serveren

Garneer de mousse met 1 el van de opzij gezette pompoenpuree, een sinaasappelpartje en wat granaatappelpitjes, en bestrooi tot slot met de pompoenpraliné.

Dadels met marsepeinvulling, gedoopt in pure chocolade

Ingrediënten
  • 12 grote, sappige Medjouldadels
  • 100 g marsepein op basis van honing (i.p.v. suiker)
  • 1 tl sinaasappelrasp
  • 80 g pure chocolade
  • kokosvlokken
Bereiding

Kneed de sinaasappelrasp door de marsepein en verdeel deze vervolgens in twaalf gelijke stukken. Snijd de dadels in de lengte open en verwijder de pit. Kneed de stukjes marsepein tot ‘pitten’ en stop er één in elke dadel. Smelt de chocolade au bain-marie en doop de dadels er met de open kant in. Leg ze op een stuk bakpapier en bestrooi tot slot met wat kokosvlokken.

Klantenservice

  • Contact
  • Betaalinformatie
  • Verzending & Levering
  • Retourneren

Het bedrijf

  • Colofon
  • Alg. Voorw.
  • Privacyverklaring

Germany

  • Mastercard
  • Visa
  • Google Pay
  • PayPal
newsletter image

Gratis abonneren op E-nieuwsbrief

  • twitter image
Social Image
©2025 Maharishi Ayurveda, alle rechten voorbehouden.