Skip to content

Maharishi Ayurveda - We care for you.

Meld u aan en ontvang exclusief nieuws, product highlights en aanbiedingen!

De door u verstrekte gegevens worden niet doorgegeven aan derden. De informatie van de nieuwsbrief is vrijblijvend. Voor statistische doeleinden passen we link- tracking toe. Zie ook ons beleid wat betreft bescherming van uw persoonsgegevens. Natuurlijk kunt u zich te allen tijden afmelden voor de nieuwsbrief. Naar pagina opzeggen

Home
Shop
Kruidentheeën & Dranken
  • Kruidentheeën
  • Dranken
Specerijen & Basisvoedingsmiddelen
  • Specerijen & Churna’s
  • Basisvoedingsmiddelen
Voedingssupplementen
  • Amrit Kalash
  • Ayurvedische enkelvoudige kruiden
  • Ayurvedische klassiekers
  • De originele Chyavanprash
  • Ayurvedische mineralen
  • Voor vrouwen
  • Voor mannen
  • Moeder & kind
  • Kinderen en adolescenten
  • Senioren
  • Ontslakken Sporters
  • Spijsvertering
  • Welzijn
  • Schoonheid van binnenuit
  • MA producten
Ayurvedische enkelvoudige kruiden
Ayurveda natuurcosmetica
  • Nieuwe cosmeticacollectie
  • Gezichtsverzorging
  • Lichaamsverzorging
  • Haarverzorging
  • Massage
Mondhygiëne
  • Gebitsverzorging
  • Tongreiniging
Geuren & Kruidenoliën
  • Kruidenoliën
  • Aromatische oliën
Producten in de aanbieding
De seizoenen volgens Ayurveda
  • Voor de lente
  • Voor de zomer + herfst
  • Voor het koude jaargetijde
Ayurveda na dosha type
  • Vata-Producten
  • Pitta-Producten
  • Kapha-Producten
Ayurvedische cadeau-ideeën
Over ons
About Us
Onze reis
Kwaliteit
Milieubewustzijn
Wij zijn wij
Dosha-test
Dosha-Test
Ayurveda Dosha-Typen
Ayurvedische levensstijl
Wat Is Ayurveda
Ayurvedische voedingssupplementen
Ayurvedische voeding
Welzijn voor lichaam en geest
Ayurvedische dagelijkse routine
Seizoenen
Levensstadia
Blogs
Webinars en podcasts
Ayurveda recepten
B2B & Artsen
B2B
Registratie
Artsen en Apotheken
Handelsgebied
Gratis Ayurveda online seminars
Ayurveda Advies
Contact
  • Account
  • twitter image
Winkelwagen

Uw winkelwagen is leeg

  • HomeHome
  • Shop
    • Kruidentheeën & Dranken
      • Kruidentheeën
      • Dranken
    • Specerijen & Basisvoedingsmiddelen
      • Specerijen & Churna’s
      • Basisvoedingsmiddelen
    • Voedingssupplementen
      • Amrit Kalash
      • Ayurvedische enkelvoudige kruiden
      • Ayurvedische klassiekers
      • De originele Chyavanprash
      • Ayurvedische mineralen
      • Voor vrouwen
      • Voor mannen
      • Moeder & kind
      • Kinderen en adolescenten
      • Senioren
      • Ontslakken Sporters
      • Spijsvertering
      • Welzijn
      • Schoonheid van binnenuit
      • MA producten
    • Ayurvedische enkelvoudige kruiden
    • Ayurveda natuurcosmetica
      • Nieuwe cosmeticacollectie
      • Gezichtsverzorging
      • Lichaamsverzorging
      • Haarverzorging
      • Massage
    • Mondhygiëne
      • Gebitsverzorging
      • Tongreiniging
    • Geuren & Kruidenoliën
      • Kruidenoliën
      • Aromatische oliën
    • Producten in de aanbieding
    • De seizoenen volgens Ayurveda
      • Voor de lente
      • Voor de zomer + herfst
      • Voor het koude jaargetijde
    • Ayurveda na dosha type
      • Vata-Producten
      • Pitta-Producten
      • Kapha-Producten
    • Ayurvedische cadeau-ideeën
  • Over ons
    • About Us
    • Onze reis
    • Kwaliteit
    • Milieubewustzijn
    • Wij zijn wij
  • Dosha-test
    • Dosha-Test
    • Ayurveda Dosha-Typen
  • Ayurvedische levensstijl
    • Wat Is Ayurveda
    • Ayurvedische voedingssupplementen
    • Ayurvedische voeding
    • Welzijn voor lichaam en geest
    • Ayurvedische dagelijkse routine
    • Seizoenen
    • Levensstadia
    • Blogs
    • Webinars en podcasts
    • Ayurveda recepten
  • B2B & Artsen
    • B2B
      Registratie
    • Artsen en Apotheken
    • Handelsgebied
    • Gratis Ayurveda online seminars
  • Ayurveda AdviesAyurveda Advies
  • ContactContact
Maharishi Ayurveda NL
  • Header Image Login
  • Cart Drawer
  • Recepten – Ayurveda dag 2023
  • Zomermenu
  • Lentemenu
  • Herfstmenu
  • Ayurvedisch Wintermenu
  • Framboos Meloen Magie
  • Ayurvedisch Paasmenu
  • Ayurvedische Paasbrunch
  • Licht Zomermenu
  • Zomerpicknick
  • Ayurveda-to-go
  • Menu online kookevenement
  • Recepten Ayurveda Gezondheids- & Wellnessdag
  • Een Ayurveda-menu in 4 gangen
  • Ayurvedisch feestmenu Entree
  • Ayurvedisch Kerstmenu (1)
  • Ayurvedisch Kerstmenu (2)
  • Italiaanse zomerschotel
  • Menu Seelisberg
  • Gestoomde ontbijt appels met ayurvedische specerijen
  • Ayurvedische ontbijtrecepten
  • Pitta-vriendelijke Khichari met Kokos & Koriander | Ayurveda Recept
  • Verse panir in een ring van groenten
  • Jubileum menu hoofdgerecht
  • Jubileum menu voorgerecht
  • Portugese gebakken rijst Portoville
  • Een snel groentepannetje
  • Zoete aardappels in kokossaus
  • Kleurrijke voorjaarsschotel
  • Groentelasagne
  • Asperge-courgettegroenteschotel met basilicumsaus
  • Venkel op zijn Italiaans
  • Feestelijke pompoencurry
  • Kruidige rode bieten
  • Ayurvedisch feestmenu Hoofdgerecht
  • Polenta and fennel soup
  • Romige soep van courgettes en basilicum
  • Romige soep van rode bieten
  • Een lichte soep van waterkers
  • Een lichte rijstsoep
  • Kerriesoep met appel, selderij en speltgrissini
  • Ayurvedische rijstepap
  • Meloensorbet met kawasakinaki-kiwiroomsaus
  • Raja′s Cup Koekjes
  • Carnavalsballetjes met kokos en sinaasappel
  • Shri Ganeshas Sweet Laddus
  • Hemelse crème "Shri Kandt"
  • Hemelse biscuitballetjes ‘Rama Putram’
  • Jubileum menu dessert
  • Energieballetjes
  • Linzertaart
  • Jonge veldsla met goudsbloem en walnoot-gember-dressing
  • Kokos-limoen zomerdrankje
  • Herfst-shake met appel, peer en honing
  • Kurkuma latte – Golden Milk
  • Probiotische lassi
  • Winterpunch
  • Raja's Cup specialiteiten
  • Verkoelende Pitta muntthee voor warme dagen
  • Ayurvedische ‘ijsthee’
  • Abrikozen-kokoslassi (vegan)
  • Fitness-sportdrank
  • Jubileum menu entree: Yogi-aperitief
  • Jubileum menu lassi
  • Fruitig-sprankelende Lentecocktail
  • Vaikunthanans Mango Lassi Supreme
Recipe image 1
Recipe image 2
Recipe image 3
Recipe image 4
Recipe image 5

Licht zomermenu

In de tuin of op het balkon: de zomer is dé tijd van het jaar om gezellig samen met vrienden en familie buiten te genieten van een hapje en een drankje. Verras uw gasten eens met een uitgebreid ayurvedisch zomermenu, speciaal voor u gecreëerd door Heide Maria Vendler, onze ayurvedische kok uit Oostenrijk. Zo ziet u maar weer hoe verrukkelijk gezond eten kan zijn!

 

Kleurrijke linzensalade met munt-raita
Romig tomaten-kokossoepje
Kikkererwtenpannenkoeken met groentevulling en avocado-korianderdip
Abrikozencrumble met kruidige slagroom
Lavendel-haverkoekjes

Kleurrijke linzensalade met munt-raita

Ingrediënten voor 4 personen
  • 150 g berg- of Puy-linzen
  • 250 g cocktailtomaten
  • ½ komkommer
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 takje bonenkruid
  • een snufje asafoetida
  • 1 tl garam masala
  • ½ tl gemalen koriander
  • 1 tl Sharkara
  • zout
  • 1 citroen
  • verse peterselie
  • 5 el olijfolie
Bereiding linzensalade

Was de linzen, doe ze in een kom met drie keer zoveel water en laat ze een paar uur wellen. Doe de linzen dan samen met het vocht in een pan en voeg hier het bonenkruid en de laurierblaadjes aan toe. Zet de pan zonder deksel op hoog vuur en breng de linzen aan de kook tot zich een schuim vormt. Draai het vuur laag, laat enkele minuten pruttelen en dek de pan dan af met een deksel. Kook de linzen in ongeveer 20 minuten beetgaar. Maak een marinade met citroensap, wat citroenrasp, suiker, zout, kruiden en olijfolie en meng deze door de linzen. Snijd tomaten en komkommer in kleine blokjes en doe ze samen met wat fijngehakte peterselie bij de salade. Schud alles voorzichtig om. Laat de salade een half uurtje staan voordat u hem serveert.

Bereiding munt-raita

Leg een schone doek in een zeef, giet hier de yoghurt in en laat deze boven een kom enkele uren uitlekken. De yoghurt wordt zo heerlijk romig. Hak de kruiden fijn en roer ze samen met de specerijen door de yoghurt. Breng op smaak met wat zout.

Serveren

Roer de linzensalade nog een laatste keer door, proef en breng zo nodig verder op smaak. Leg een blad sla op een bord en schep hier wat van de salade op. Garneer tot slot met een royale lepel munt-raita.

Romig tomaten-kokossoepje

Ingrediënten voor 4 personen
  • 600 g verse, rijpe tomaten
  • 1 wortel
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 cm verse gember
  • 2 cm van een kaneelstokje
  • 1 tl venkelzaad
  • 1 msp. asafoetida
  • ¼ tl piment
  • ¼ tl gemalen kardamom
  • 1 el Sharkara
  • zout, peper
  • 1 el kokosolie
  • 500 ml water of groentebouillon
  • 250 ml kokosmelk
  • verse basilicum
Bereiding

Snijd de tomaten, wortels en bleekselderij in kleine blokjes en hak de gember fijn. Verhit nu de kokosolie in een pan. Fruit hierin wortel, bleekselderij, gember en specerijen aan (voeg eerst de hele en iets later de gemalen specerijen toe). Doe de tomatenstukjes erbij, giet het water erop, dek de pan af en laat 20 minuten pruttelen. Haal de laurierblaadjes en het kaneelstokje uit de pan en pureer de soep fijn. Roer de kokosmelk erdoor en verwarm de soep nog even kort. Breng op smaak met zout en peper en besprenkel tot slot met wat verse basilicum.

Kikkererwtenpannenkoeken met groentevulling en avocado-korianderdip

Ingrediënten voor 4 personen
  • 100 g geroosterd kikkererwtenmeel
  • 100 g fijn speltmeel
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl geelwortel
  • een snufje chilipoeder
  • zout
  • 220 ml ijskoud water
  • ghee
Bereiding kikkererwtenpannenkoeken en groentevulling

Roer alle ingrediënten voor de pannenkoeken in een kom tot een dun beslag en zet dit een half uur in de koelkast. Snijd in de tussentijd de groenten in reepjes. Verhit de ghee in een pan en bak groenten, gember en de rest van de kruiden hierin aan, tot er een heerlijke geur vrijkomt. Doe de in stukjes gesneden tomaat en het water erbij. Laat de groenten zachtjes sudderen, tot ze beetgaar zijn. Breng op smaak met Sharkara, zout, peper en verse tijm. Verhit een beetje ghee in een koekepan. Schep er met een pollepel wat beslag in, verdeel het gelijkmatig over de bodem en bak de pannenkoeken op een laag vuurtje. Dek ze tussendoor af met een vochtige doek en zet ze op een warm plekje. Vul de pannenkoeken tot slot met de groenten en serveer ze direct met de avocado-korianderdip.

Bereiding avocado-korianderdip

Snijd de avocado doormidden en schep het vruchtvlees eruit. Pureer dit samen met specerijen en citroensap tot een gladde dip. Hak het korianderblad fijn en roer erdoor. Serveer direct.

Abrikozencrumble met kruidige slagroom

Ingrediënten voor 4 personen
  • 800 g rijpe abrikozen
  • 5 el fijne havervlokken
  • 3 el kokosmeel
  • 3 el kokosolie of ghee
  • 3 el Sharkara
  • 1 tl gemalen kardamom
  • 1 msp. vanillepoeder
Bereiding

Snijd de abrikozen in stukken van zo’n 2 cm. Meng de rest van de ingrediënten tot er een grof, kruimelig deeg ontstaat. Verdeel de abrikozenstukken over vier ovenschaaltjes en dek ze af met het kruimeldeeg. Bak ongeveer 30 minuten op 160 graden (heteluchtoven). Het deeg is dan als het goed is goudbruin en het fruit zacht en zoet. Klop de room samen met de specerijen lobbig.

Serveren

Laat de abrikozencrumble iets afkoelen. Schep er een royale klodder kruidige slagroom op en garneer met een melisse- of muntblaadje. Serveer direct.

Lavendel-haverkoekjes

Ingrediënten voor 4 personen
  • 150 g fijne havervlokken
  • 150 g fijn speltmeel
  • 150 g ghee
  • 100 g Sharkara
  • 1 el gedroogde lavendelbloemen
  • ½ tl gemalen kardamom
  • ½ tl pure vanille
  • een snufje zout
  • 1 tl wijnsteenbakpoeder
Bereiding

Maal de lavendelbloemen grof in een vijzel. Kneed alle ingrediënten tot een soepel maar stevig deeg (voeg zo nodig nog wat extra ijskoud mineraalwater toe) en laat het vervolgens een half uur rusten. Rol het deeg uit tot een dunne plak van 0,5 cm en snijd het met een deegsnijder of mes in stukken van 2 x 4 cm. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze op 180 graden in ongeveer 12 minuten goudbruin.

Klantenservice

  • Contact
  • Betaalinformatie
  • Verzending & Levering
  • Retourneren

Het bedrijf

  • Colofon
  • Alg. Voorw.
  • Privacyverklaring

Germany

  • Mastercard
  • Visa
  • Google Pay
  • PayPal
newsletter image

Gratis abonneren op E-nieuwsbrief

  • twitter image
Social Image
©2025 Maharishi Ayurveda, alle rechten voorbehouden.