- Recepten – Ayurveda dag 2023
- Zomermenu
- Lentemenu
- Herfstmenu
- Ayurvedisch Wintermenu
- Framboos Meloen Magie
- Ayurvedisch Paasmenu
- Ayurvedische Paasbrunch
- Licht Zomermenu
- Zomerpicknick
- Ayurveda-to-go
- Menu online kookevenement
- Recepten Ayurveda Gezondheids- & Wellnessdag
- Een Ayurveda-menu in 4 gangen
- Ayurvedisch feestmenu Entree
- Ayurvedisch Kerstmenu (1)
- Ayurvedisch Kerstmenu (2)
- Italiaanse zomerschotel
- Menu Seelisberg
- Pitta-vriendelijke Khichari met Kokos & Koriander | Ayurveda Recept
- Verse panir in een ring van groenten
- Jubileum menu hoofdgerecht
- Jubileum menu voorgerecht
- Portugese gebakken rijst Portoville
- Een snel groentepannetje
- Zoete aardappels in kokossaus
- Kleurrijke voorjaarsschotel
- Groentelasagne
- Asperge-courgettegroenteschotel met basilicumsaus
- Venkel op zijn Italiaans
- Feestelijke pompoencurry
- Kruidige rode bieten
- Ayurvedisch feestmenu Hoofdgerecht
- Kokos-limoen zomerdrankje
- Herfst-shake met appel, peer en honing
- Kurkuma latte – Golden Milk
- Probiotische lassi
- Winterpunch
- Raja's Cup specialiteiten
- Verkoelende Pitta muntthee voor warme dagen
- Ayurvedische ‘ijsthee’
- Abrikozen-kokoslassi (vegan)
- Fitness-sportdrank
- Jubileum menu entree: Yogi-aperitief
- Jubileum menu lassi
- Fruitig-sprankelende Lentecocktail
- Vaikunthanans Mango Lassi Supreme
Aardappels
Koriandercrème
Aardappels
Ingrediënten
- 4-6 middelgrote, ongeschilde aardappelen (ongeveer 1½ per persoon)
- 1 el gemalen komijn
- ¾ kopje speltpaneermeel
- 1 tl zout (naar smaak)
- Ghee
Bereiding
Aardappels grondig wassen en halveren. Komijn in een droge pan lichtjes roosteren. Vermeng het speltmeel, de komijn en het zout. Doe de gesmolten ghee over de aardappelhelften en rol ze door de paneermix. Op een bakplaat 40-50 minuten bakken tot de aardappels van binnen gaar zijn. Elke aardappel met een snufje zout en peterselie bestrooien en warm of koud serveren.
Naar smaak kunnen ook andere kruiden voor het paneren worden gebruikt, zoals rozemarijn, tijm, venkelzaad of sesamzaadjes.
Koriandercrème
Ingrediënten
- 1½ kopjes verse koriander, gehakt
- 3 el verse gember, geschild en gehakt
- 1 el vers citroensap
- ¼ kopje muntblaadjes
- 2 el rietsuiker of Sharkara (ayurvedische suikervervanger)
- 3 el biogarde yoghurt
- 3 el verse kokos, geraspt
- Zout (naar smaak)
- Rode paprika, fijngehakt
Bereiding
Alle ingrediënten (behalve het zout en de paprika) met de mixer pureren tot een gladde crème en op smaak brengen met zout (naar smaak). Op een serveerschaal doen (of naast de aardappels op een bord), garneren met de kleine paprikastukjes en serveren.