Jubileum menu hoofdgerecht
Tomaten in mung-dal, Worteltjes met kaneel, rozijnen en dadels, Cashew-peterselie-chutney
Uit Dr. med. Ernst Schrott/Cynthia Nina Bolen: 'Die köstliche Küche des Ayurveda'
Uit Dr. med. Ernst Schrott/Cynthia Nina Bolen: 'Die köstliche Küche des Ayurveda'
Ghi verwarmen en de kruiden hierin kort en lichtjes roosteren. Alle ingrediënten, behalve de kruiden, in een ingevette, vuurvaste vorm doen en iets omroeren. Afdekken en in de voorverwarmde oven 60 minuten op 200°C, vervolgens nog 30 minuten op 100°C bakken.
De verse kruiden er overheen strooien en serveren.
Worteltjes stomen tot ze zacht zijn. Ghee in een pan verwarmen, de geraspte kokosnoot erbij doen en lichtjes bruinen. Worteltjes erbij en omroeren. Rietsuiker en kaneel erover strooien en de worteltjes licht glaceren. De rozijnen en dadelstukjes toevoegen, het geheel krachtig omroeren en met zout en peper op smaak brengen.
Alle ingrediënten met een mixer pureren. Voor een pikantere versie kunt u naar smaak max. 1 eetlepel cayennepeper toevoegen.