Skip to content

Maharishi Ayurveda - We care for you.

Meld u aan en ontvang exclusief nieuws, product highlights en aanbiedingen!

De door u verstrekte gegevens worden niet doorgegeven aan derden. De informatie van de nieuwsbrief is vrijblijvend. Voor statistische doeleinden passen we link- tracking toe. Zie ook ons beleid wat betreft bescherming van uw persoonsgegevens. Natuurlijk kunt u zich te allen tijden afmelden voor de nieuwsbrief. Naar pagina opzeggen

Home
Shop
Kruidentheeën & Dranken
  • Kruidentheeën
  • Dranken
Specerijen & Basisvoedingsmiddelen
  • Specerijen & Churna’s
  • Basisvoedingsmiddelen
Voedingssupplementen
  • Amrit Kalash
  • Ayurvedische enkelvoudige kruiden
  • Ayurvedische klassiekers
  • De originele Chyavanprash
  • Ayurvedische mineralen
  • Voor vrouwen
  • Voor mannen
  • Moeder & kind
  • Kinderen en adolescenten
  • Senioren
  • Ontslakken Sporters
  • Spijsvertering
  • Welzijn
  • Schoonheid van binnenuit
  • MA producten
Ayurvedische enkelvoudige kruiden
Ayurveda natuurcosmetica
  • Nieuwe cosmeticacollectie
  • Gezichtsverzorging
  • Lichaamsverzorging
  • Haarverzorging
  • Massage
Mondhygiëne
  • Gebitsverzorging
  • Tongreiniging
Geuren & Kruidenoliën
  • Kruidenoliën
  • Aromatische oliën
Producten in de aanbieding
De seizoenen volgens Ayurveda
  • Voor de lente
  • Voor de zomer + herfst
  • Voor het koude jaargetijde
Ayurveda na dosha type
  • Vata-Producten
  • Pitta-Producten
  • Kapha-Producten
Ayurvedische cadeau-ideeën
Over ons
About Us
Onze reis
Kwaliteit
Milieubewustzijn
Wij zijn wij
Dosha-test
Dosha-Test
Ayurveda Dosha-Typen
Ayurvedische levensstijl
Wat Is Ayurveda
Ayurvedische voedingssupplementen
Ayurvedische voeding
Welzijn voor lichaam en geest
Ayurvedische dagelijkse routine
Seizoenen
Levensstadia
Blogs
Webinars en podcasts
Ayurveda recepten
B2B & Artsen
B2B
Registratie
Artsen en Apotheken
Handelsgebied
Gratis Ayurveda online seminars
Ayurveda Advies
Contact
  • Account
  • twitter image
Winkelwagen

Uw winkelwagen is leeg

  • HomeHome
  • Shop
    • Kruidentheeën & Dranken
      • Kruidentheeën
      • Dranken
    • Specerijen & Basisvoedingsmiddelen
      • Specerijen & Churna’s
      • Basisvoedingsmiddelen
    • Voedingssupplementen
      • Amrit Kalash
      • Ayurvedische enkelvoudige kruiden
      • Ayurvedische klassiekers
      • De originele Chyavanprash
      • Ayurvedische mineralen
      • Voor vrouwen
      • Voor mannen
      • Moeder & kind
      • Kinderen en adolescenten
      • Senioren
      • Ontslakken Sporters
      • Spijsvertering
      • Welzijn
      • Schoonheid van binnenuit
      • MA producten
    • Ayurvedische enkelvoudige kruiden
    • Ayurveda natuurcosmetica
      • Nieuwe cosmeticacollectie
      • Gezichtsverzorging
      • Lichaamsverzorging
      • Haarverzorging
      • Massage
    • Mondhygiëne
      • Gebitsverzorging
      • Tongreiniging
    • Geuren & Kruidenoliën
      • Kruidenoliën
      • Aromatische oliën
    • Producten in de aanbieding
    • De seizoenen volgens Ayurveda
      • Voor de lente
      • Voor de zomer + herfst
      • Voor het koude jaargetijde
    • Ayurveda na dosha type
      • Vata-Producten
      • Pitta-Producten
      • Kapha-Producten
    • Ayurvedische cadeau-ideeën
  • Over ons
    • About Us
    • Onze reis
    • Kwaliteit
    • Milieubewustzijn
    • Wij zijn wij
  • Dosha-test
    • Dosha-Test
    • Ayurveda Dosha-Typen
  • Ayurvedische levensstijl
    • Wat Is Ayurveda
    • Ayurvedische voedingssupplementen
    • Ayurvedische voeding
    • Welzijn voor lichaam en geest
    • Ayurvedische dagelijkse routine
    • Seizoenen
    • Levensstadia
    • Blogs
    • Webinars en podcasts
    • Ayurveda recepten
  • B2B & Artsen
    • B2B
      Registratie
    • Artsen en Apotheken
    • Handelsgebied
    • Gratis Ayurveda online seminars
  • Ayurveda AdviesAyurveda Advies
  • ContactContact
Maharishi Ayurveda NL
  • Header Image Login
  • Cart Drawer
  • Recepten – Ayurveda dag 2023
  • Zomermenu
  • Lentemenu
  • Herfstmenu
  • Ayurvedisch Wintermenu
  • Framboos Meloen Magie
  • Ayurvedisch Paasmenu
  • Ayurvedische Paasbrunch
  • Licht Zomermenu
  • Zomerpicknick
  • Ayurveda-to-go
  • Menu online kookevenement
  • Recepten Ayurveda Gezondheids- & Wellnessdag
  • Een Ayurveda-menu in 4 gangen
  • Ayurvedisch feestmenu Entree
  • Ayurvedisch Kerstmenu (1)
  • Ayurvedisch Kerstmenu (2)
  • Italiaanse zomerschotel
  • Menu Seelisberg
  • Gestoomde ontbijt appels met ayurvedische specerijen
  • Ayurvedische ontbijtrecepten
  • Pitta-vriendelijke Khichari met Kokos & Koriander | Ayurveda Recept
  • Verse panir in een ring van groenten
  • Jubileum menu hoofdgerecht
  • Jubileum menu voorgerecht
  • Portugese gebakken rijst Portoville
  • Een snel groentepannetje
  • Zoete aardappels in kokossaus
  • Kleurrijke voorjaarsschotel
  • Groentelasagne
  • Asperge-courgettegroenteschotel met basilicumsaus
  • Venkel op zijn Italiaans
  • Feestelijke pompoencurry
  • Kruidige rode bieten
  • Ayurvedisch feestmenu Hoofdgerecht
  • Polenta and fennel soup
  • Romige soep van courgettes en basilicum
  • Romige soep van rode bieten
  • Een lichte soep van waterkers
  • Een lichte rijstsoep
  • Kerriesoep met appel, selderij en speltgrissini
  • Ayurvedische rijstepap
  • Meloensorbet met kawasakinaki-kiwiroomsaus
  • Raja′s Cup Koekjes
  • Carnavalsballetjes met kokos en sinaasappel
  • Shri Ganeshas Sweet Laddus
  • Hemelse crème "Shri Kandt"
  • Hemelse biscuitballetjes ‘Rama Putram’
  • Jubileum menu dessert
  • Energieballetjes
  • Linzertaart
  • Jonge veldsla met goudsbloem en walnoot-gember-dressing
  • Kokos-limoen zomerdrankje
  • Herfst-shake met appel, peer en honing
  • Kurkuma latte – Golden Milk
  • Probiotische lassi
  • Winterpunch
  • Raja's Cup specialiteiten
  • Verkoelende Pitta muntthee voor warme dagen
  • Ayurvedische ‘ijsthee’
  • Abrikozen-kokoslassi (vegan)
  • Fitness-sportdrank
  • Jubileum menu entree: Yogi-aperitief
  • Jubileum menu lassi
  • Fruitig-sprankelende Lentecocktail
  • Vaikunthanans Mango Lassi Supreme

    Zomermenu


    Zomermenu

    Van de verfrissende vlierbloesemlassi tot de tropisch-fruitige crème van kokos, perzik en bosbessen – met ons ayurvedische zomermenu kunt u genieten van een bijzondere smaakbeleving en stimuleert u tegelijkertijd de dosha-balans in de huidige Pitta-tijd.

    Probeer deze heerlijke recepten nu!


       

      Vlierbloesemlassi
      Bonte zomersalade
      Couscous
      Chutney met aardbeien en vijgen
      Kokoscurry met aubergine en selderij
      Sperzieboontjes
      Kikkererwten-courgette-bollen
      Raita met komkommer en munt
      Kokosdessert met perzik en blauwe bosbessen
      Haverkoekjes met lavendel en ahornsiroop

      Vlierbloesemlassi

      Ingrediënten voor 4 personen
      • 250 g yoghurt (kokos- of sojayoghurt als vegan alternatief)
      • 500 ml warm water
      • 2 msp. verse vanille
      • 1/2 tl gemalen kardemom
      • 2 msp. gemalen gember
      • 1 el honing
      • ca. 5 el vlierbloesemsiroop
      • 2 verse vlierbloesemschermen, indien beschikbaar
      Bereiding

      Doe yoghurt, water, honing en specerijen in een kan en maal met een staafmixer goed door elkaar. Pluk de vlierbloesem grof van de schermen en voeg toe aan het yoghurtmengsel. Laat een uur trekken.
      Giet de lassi dan door een zeef en breng op smaak met siroop.
      Schenk de lassi in glazen en garneer eventueel met vlierbloesem.

      Bonte zomersalade

      Ingrediënten voor 4 personen
      • 120 g sla, liefst een bonte mix
      • 1 kopje frambozen en blauwe bosbessen
      • 2 el zonnebloempitten
      • sap van een halve citroen
      • 1 el witte frambozenazijn
      • 2 el water
      • 1 el honing
      • 1 tl zout
      • 1 tl Pitta-Churna
      • 4 el olijfolie
      • verse kruiden, zoals oregano, Oost-Indische kers, goudsbloemen ...
      Bereiding

      Was de sla en droog deze goed (bijv. in een slacentrifuge).
      Roer citroensap, water, honing, zout, azijn, olijfolie en Churna met een garde tot een romige dressing.
      Verdeel de sla over vier borden. Schep de frambozen en blauwe bosbessen er bovenop. Besprenkel de salade met de dressing en rond af met wat zonnebloempitten.

      Couscous

      Ingrediënten voor 4 personen
      • 200 g volkoren couscous
      • 300 ml water
      • Zout
      Bereiding

      Breng het water met wat zout aan de kook en voeg de couscous toe. Roer met een vork kort door en laat op laag vuur 10 minuten wellen.
      Roer voor het serveren nog even los met een vork.
      Spoel een schaaltje om met heet water. Schep de couscous hierin, druk goed aan en stort op het bord.

      Chutney met aardbeien en vijgen

      Ingrediënten voor 4 personen
      • 250 g verse aardbeien (als alternatief rode watermeloen)
      • 2 gedroogde vijgen
      • 1 el geraspte verse gember
      • 1 tl kardemom
      • ½ tl piment
      • 1 snufje zout
      Bereiding

      Snijd de vijgen en 200 g van de aardbeien in kleine stukjes. Doe ze samen met de specerijen in een kleine pan. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat 5 minuten pruttelen. Zet opzij om iets te laten afkoelen. Snijd de rest van de aardbeien in kleine blokjes en roer deze rauw door de gekookte chutney.

      Kokoscurry met aubergine en selderij

      Ingrediënten voor 4 personen
      • 300 g aubergine
      • 200 g selderij stengels
      • 2 tomaten
      • 2 el kokosolie
      • 2 tl ruwe rietsuiker
      • wat natuurlijk steenzout
      • 200 ml kokosmelk
      • verse basilicum
      • 1 tl geel mosterdzaad
      • 2 tl verse gember
      • 1 ½ tl kurkuma
      • 1 tl gemalen koriander
      • ½ tl komijn
      • ½ tl kardemom
      • 1 msp. asafoetida
      • 3 msp. piment
      • 3 msp. kaneel
      Bereiding

      Was de aubergines en snijd ze in plakken van 2 cm dik. Halveer de plakken en snijd ze in blokjes van ca. 1 ½ cm. Doe de blokjes in een kom, meng er wat zout door en laat dit een tijdje intrekken.
      Snijd de tomaten bij het kroontje iets in en blancheer ze kort in kokend water. Verwijder het velletje en snijd de tomaten in zeer kleine blokjes.
      Snijd de selderij in stukken van 1 cm.
      Verhit de kokosolie in een pan en laat het mosterdzaad hierin poffen (let op dat het niet aanbrandt).
      Bak de rietsuiker en fijn gehakte gember kort mee, tot de suiker karamelliseert. Laat de auberginestukjes uitlekken, doe ze samen met de selderij en de rest van de specerijen bij de pan en bak alles samen nog even zachtjes door.
      Voeg de kokosmelk en tomatenstukjes toe.
      Giet er zo nodig nog wat water bij. Laat de curry 20 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met zout en besprenkel tot slot met verse basilicum.

      Sperzieboontjes

      Ingrediënten voor 4 personen
      • 300 g malse sperziebonen
      • 1 tl venkelzaad
      • 3 msp. zwarte peper
      • 1 msp. asafoetida
      • 1 tl bonenkruid
      • 1 tl zout
      • 2 el olijfolie
      Bereiding

      Was en punt de sperziebonen. Doe de bonen in een pan met kokend water en kook ze beetgaar. Laat schrikken onder koud water.
      Maal het venkelzaad in een vijzel fijn. Verhit de olijfolie in een pan en bak het venkelzaad en de boontjes hier enkele minuten in aan. Voeg peper, asafoetida en bonenkruid toe. Bak nog even zachtjes door en breng op smaak met zout.

      Kikkererwten-courgette-bollen

      Ingrediënten voor 4 personen
      • 150 g gekookte kikkererwten
      • 100 g courgette
      • 3 el geroosterd kikkererwtenmeel
      • 2 el fijne speltmeel
      • 1 el venkelzaad
      • 1/2 tl gemalen komijn
      • 1 tl kurkuma
      • 3-5 msp. chilipoeder
      • 1 tl natuurlijk zout
      • gehakte verse peterselie en koriander, 2 el van elk
      • kokosolie
      Bereiding

      Rasp de courgette fijn en pureer de kikkererwten met een staafmixer grof. Maal het venkelzaad in een vijzel. Roer alle ingrediënten, behalve de kokosolie, tot een dikke brij.
      Pak een zeer kleine pan en bedek de bodem met 2 cm kokosolie. Schep met een lepel kleine bollen van het kikkererwtenmengsel, laat deze in de olie glijden en 'frituur' ze in kleine batches heerlijk knapperig. Laat uitlekken op een stuk keukenpapier en houd ze warm. Vul de kokosolie tussen de batches door steeds iets aan en bak zo door, tot al het deeg op is.

      Raita met komkommer en munt

      Ingrediënten
      • 300 g yoghurt (kokos- of sojayoghurt als vegan alternatief)
      • ½ komkommer
      • 1 tl Pitta-Churna
      • zout
      • 1 msp. kala namak
      • peper
      • 2 takjes verse munt
      Bereiding

      Laat de yoghurt enkele uren in een doek uitlekken. Schil de komkommer, rasp deze grof en pers er vervolgens zoveel mogelijk vocht uit. Pluk de blaadjes van de takjes munt en hak de blaadjes zeer fijn. Roer alle ingrediënten door elkaar en breng op smaak met zout.

      Kokosdessert met perzik en blauwe bosbessen

      Ingrediënten voor 4 personen
      • 300 g rijpe perziken
      • 70 ml appel- of perensap
      • 2 cm van een kaneelstokje
      • 1 kruidnagel
      • 300 g kokosyoghurt
      • ¼ tl gemalen kardemom
      • ¼ tl vanillepoeder
      • 2 el ahorn- of agavesiroop
      • wat citroenrasp
      • 1 kopje blauwe bosbessen
      • 1 el agavesiroop
      • kokosvlokken en melisseblaadjes om te garneren
      Bereiding

      Schil de perziken en snijd ze in partjes. Breng appelsap met kaneelstokje en kruidnagel aan de kook, voeg de perzikpartjes toe en stoof ze kort.
      Laat afkoelen.
      Verhit dan de blauwe bosbessen met een eetlepel agavesiroop en laat eveneens afkoelen.
      Roer kardemom, vanille, citroenrasp en ahornsiroop door de kokosyoghurt.
      Pak vier glazen. Schep eerst wat perzikcompote in elk glas, en dan wat van de kokosyoghurt. Herhaal deze twee lagen en rond af met de bessencompote.
      Garneer met kokosvlokken en een melisseblaadje.

      Haverkoekjes met lavendel en ahornsiroop

      Ingrediënten voor 4 personen
      • 125 g boter (plantaardige margarine als vegan alternatief)
      • 80 ml ahornsiroop
      • wat verse vanille
      • 1 tl kardemom
      • 1 el gedroogde lavendelbloemen
      • 150 g fijne havermout
      • 100 g gemalen amandelen
      • 2 el meel
      • 1 tl bakpoeder
      • 1 snufje zout
      Bereiding

      Maal de lavendelbloemen in een vijzel grof. Meng alle droge ingrediënten door elkaar. Doe de zachte boter (of plantaardige margarine) en ahornsiroop erbij en roer tot een romig mengsel. Laat een half uur rusten.
      Neem met een lepel steeds wat van het mengsel en vorm er kleine balletjes van. Plaats deze op een met bakpapier beklede bakplaat en druk ze met een vork plat.
      Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte) en bak de koekjes goudbruin.

      Klantenservice

      • Contact
      • Betaalinformatie
      • Verzending & Levering
      • Retourneren

      Het bedrijf

      • Colofon
      • Alg. Voorw.
      • Privacyverklaring

      Germany

      • Mastercard
      • Visa
      • Google Pay
      • PayPal
      newsletter image

      Gratis abonneren op E-nieuwsbrief

      • twitter image
      Social Image
      ©2025 Maharishi Ayurveda, alle rechten voorbehouden.