Skip to content

Maharishi Ayurveda - We care for you.

Meld u aan en ontvang exclusief nieuws, product highlights en aanbiedingen!

De door u verstrekte gegevens worden niet doorgegeven aan derden. De informatie van de nieuwsbrief is vrijblijvend. Voor statistische doeleinden passen we link- tracking toe. Zie ook ons beleid wat betreft bescherming van uw persoonsgegevens. Natuurlijk kunt u zich te allen tijden afmelden voor de nieuwsbrief. Naar pagina opzeggen

Home
Shop
Kruidentheeën & Dranken
  • Kruidentheeën
  • Dranken
Specerijen & Basisvoedingsmiddelen
  • Specerijen & Churna’s
  • Basisvoedingsmiddelen
Voedingssupplementen
  • Amrit Kalash
  • Ayurvedische enkelvoudige kruiden
  • Ayurvedische klassiekers
  • De originele Chyavanprash
  • Ayurvedische mineralen
  • Voor vrouwen
  • Voor mannen
  • Moeder & kind
  • Kinderen en adolescenten
  • Senioren
  • Ontslakken Sporters
  • Spijsvertering
  • Welzijn
  • Schoonheid van binnenuit
  • MA producten
Ayurvedische enkelvoudige kruiden
Ayurveda natuurcosmetica
  • Nieuwe cosmeticacollectie
  • Gezichtsverzorging
  • Lichaamsverzorging
  • Haarverzorging
  • Massage
Mondhygiëne
  • Gebitsverzorging
  • Tongreiniging
Geuren & Kruidenoliën
  • Kruidenoliën
  • Aromatische oliën
Producten in de aanbieding
De seizoenen volgens Ayurveda
  • Voor de lente
  • Voor de zomer + herfst
  • Voor het koude jaargetijde
Ayurveda na dosha type
  • Vata-Producten
  • Pitta-Producten
  • Kapha-Producten
Ayurvedische cadeau-ideeën
Over ons
About Us
Onze reis
Kwaliteit
Milieubewustzijn
Wij zijn wij
Dosha-test
Dosha-Test
Ayurveda Dosha-Typen
Ayurvedische levensstijl
Wat Is Ayurveda
Ayurvedische voedingssupplementen
Ayurvedische voeding
Welzijn voor lichaam en geest
Ayurvedische dagelijkse routine
Seizoenen
Levensstadia
Blogs
Webinars en podcasts
Ayurveda recepten
B2B & Artsen
B2B
Registratie
Artsen en Apotheken
Handelsgebied
Gratis Ayurveda online seminars
Ayurveda Advies
Contact
  • Account
  • twitter image
Winkelwagen

Uw winkelwagen is leeg

  • HomeHome
  • Shop
    • Kruidentheeën & Dranken
      • Kruidentheeën
      • Dranken
    • Specerijen & Basisvoedingsmiddelen
      • Specerijen & Churna’s
      • Basisvoedingsmiddelen
    • Voedingssupplementen
      • Amrit Kalash
      • Ayurvedische enkelvoudige kruiden
      • Ayurvedische klassiekers
      • De originele Chyavanprash
      • Ayurvedische mineralen
      • Voor vrouwen
      • Voor mannen
      • Moeder & kind
      • Kinderen en adolescenten
      • Senioren
      • Ontslakken Sporters
      • Spijsvertering
      • Welzijn
      • Schoonheid van binnenuit
      • MA producten
    • Ayurvedische enkelvoudige kruiden
    • Ayurveda natuurcosmetica
      • Nieuwe cosmeticacollectie
      • Gezichtsverzorging
      • Lichaamsverzorging
      • Haarverzorging
      • Massage
    • Mondhygiëne
      • Gebitsverzorging
      • Tongreiniging
    • Geuren & Kruidenoliën
      • Kruidenoliën
      • Aromatische oliën
    • Producten in de aanbieding
    • De seizoenen volgens Ayurveda
      • Voor de lente
      • Voor de zomer + herfst
      • Voor het koude jaargetijde
    • Ayurveda na dosha type
      • Vata-Producten
      • Pitta-Producten
      • Kapha-Producten
    • Ayurvedische cadeau-ideeën
  • Over ons
    • About Us
    • Onze reis
    • Kwaliteit
    • Milieubewustzijn
    • Wij zijn wij
  • Dosha-test
    • Dosha-Test
    • Ayurveda Dosha-Typen
  • Ayurvedische levensstijl
    • Wat Is Ayurveda
    • Ayurvedische voedingssupplementen
    • Ayurvedische voeding
    • Welzijn voor lichaam en geest
    • Ayurvedische dagelijkse routine
    • Seizoenen
    • Levensstadia
    • Blogs
    • Webinars en podcasts
    • Ayurveda recepten
  • B2B & Artsen
    • B2B
      Registratie
    • Artsen en Apotheken
    • Handelsgebied
    • Gratis Ayurveda online seminars
  • Ayurveda AdviesAyurveda Advies
  • ContactContact
Maharishi Ayurveda NL
  • Header Image Login
  • Cart Drawer
  • Recepten – Ayurveda dag 2023
  • Zomermenu
  • Lentemenu
  • Herfstmenu
  • Ayurvedisch Wintermenu
  • Framboos Meloen Magie
  • Ayurvedisch Paasmenu
  • Ayurvedische Paasbrunch
  • Licht Zomermenu
  • Zomerpicknick
  • Ayurveda-to-go
  • Menu online kookevenement
  • Recepten Ayurveda Gezondheids- & Wellnessdag
  • Een Ayurveda-menu in 4 gangen
  • Ayurvedisch feestmenu Entree
  • Ayurvedisch Kerstmenu (1)
  • Ayurvedisch Kerstmenu (2)
  • Italiaanse zomerschotel
  • Menu Seelisberg
  • Gestoomde ontbijt appels met ayurvedische specerijen
  • Ayurvedische ontbijtrecepten
  • Pitta-vriendelijke Khichari met Kokos & Koriander | Ayurveda Recept
  • Verse panir in een ring van groenten
  • Jubileum menu hoofdgerecht
  • Jubileum menu voorgerecht
  • Portugese gebakken rijst Portoville
  • Een snel groentepannetje
  • Zoete aardappels in kokossaus
  • Kleurrijke voorjaarsschotel
  • Groentelasagne
  • Asperge-courgettegroenteschotel met basilicumsaus
  • Venkel op zijn Italiaans
  • Feestelijke pompoencurry
  • Kruidige rode bieten
  • Ayurvedisch feestmenu Hoofdgerecht
  • Polenta and fennel soup
  • Romige soep van courgettes en basilicum
  • Romige soep van rode bieten
  • Een lichte soep van waterkers
  • Een lichte rijstsoep
  • Kerriesoep met appel, selderij en speltgrissini
  • Ayurvedische rijstepap
  • Meloensorbet met kawasakinaki-kiwiroomsaus
  • Raja′s Cup Koekjes
  • Carnavalsballetjes met kokos en sinaasappel
  • Shri Ganeshas Sweet Laddus
  • Hemelse crème "Shri Kandt"
  • Hemelse biscuitballetjes ‘Rama Putram’
  • Jubileum menu dessert
  • Energieballetjes
  • Linzertaart
  • Jonge veldsla met goudsbloem en walnoot-gember-dressing
  • Kokos-limoen zomerdrankje
  • Herfst-shake met appel, peer en honing
  • Kurkuma latte – Golden Milk
  • Probiotische lassi
  • Winterpunch
  • Raja's Cup specialiteiten
  • Verkoelende Pitta muntthee voor warme dagen
  • Ayurvedische ‘ijsthee’
  • Abrikozen-kokoslassi (vegan)
  • Fitness-sportdrank
  • Jubileum menu entree: Yogi-aperitief
  • Jubileum menu lassi
  • Fruitig-sprankelende Lentecocktail
  • Vaikunthanans Mango Lassi Supreme
Recipe image 1
Recipe image 2
Recipe image 3
Recipe image 4
Recipe image 5
Recipe image 6
Recipe image 7
Recipe image 8

Ayurvedische paasbrunch

Bent u nog op zoek naar een bijzonder idee voor Pasen? Wat dacht u van een gezellige ayurvedische paasbrunch? Geniet op deze feestdag samen met familie en vrienden van enkele heerlijke gerechten uit de ayurvedische keuken. Om het menu van uw paasbrunch heeft onze Oostenrijkse ayurvedische kok Heide Maria Vendler zich al bekommerd.
Op deze ayurvedische lekkernijen mogen u en uw gasten zich verheugen:

Als u een echte zoetekauw bent of net iets te veel van de paaslekkernijen heeft gesnoept, raden we u aan ongeveer een uur voor of na het eten een kopje Digest Plus-thee te drinken.

Verras de koffieliefhebbers onder uw gasten eens met Raja’s Cup, een cafeïnevrij en aangenaam verkwikkend alternatief voor koffie. Deze zeer geliefde, maagvriendelijke drank is zowel in handige theezakjes als in poedervorm verkrijgbaar. Of uw gasten nu liever een simpel kopje koffie, een cappuccino of een espresso drinken: met het Raja’s Cup-poeder zit u altijd goed. Welke andere heerlijke specialiteiten u nog meer met Raja’s Cup kunt maken, ontdekt u hier.


Kruidige lassi met citroen
Rodelinzen-aardappelrisotto met spinazie, paneer en chapati’s
Witte asperges met tuinkersmousse
Appelchutney
Fruitige couscous
Kruidige dadelmuffins
Scones van gierst en karnemelk met verse gember-rabarberjam

Kruidige lassi met citroen

Ingrediënten voor 4 personen
  • 250 g yoghurt
  • 300 ml warm water
  • 1 tl citroenrasp
  • 2 el sharkara
  • ¼ tl gemalen kardemom
  • ¼ tl gemberpoeder
  • 1 snufje natuurlijk vanillepoeder
  • 1 snufje gemalen kruidnagel
  • 2 gedroogde blaadjes citroenverbena
Bereiding

Stamp de gedroogde verbenablaadjes in een vijzel fijn en doe ze bij de rest van de ingrediënten. Mix alles met een staafmixer of garde goed door elkaar en klaar is uw verfrissende lassi!

Rodelinzen-aardappelrisotto met spinazie, paneer en chapati’s

Ingrediënten
  • 350 g bij voorkeur vastkokende aardappelen
  • 100 g rode linzen
  • een handvol verse babyspinazie
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1 tl geelwortelpoeder (kurkuma)
  • ½ tl fenegriekzaad
  • ½ tl zwarte peper
  • 1 snufje asafoetida
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 kruidnagel
  • 1 cm van een kaneelstokje
  • 350 ml groentebouillon of water
  • 1 tl ruwe rietsuiker
  • 1 tl citroenrasp en 1 tl vers citroensap
  • 1 el ghee
Paneer ingrediënten
  • 1 l melk
  • 1 citroen
  • 1 tl zout
Chapati’s ingrediënten
  • 100 g fijn speltmeel
  • 100 g volkoren speltmeel
  • 1 tl zout
  • 1 el ghee
  • warm water
Bereiding rodelinzen-aardappelrisotto

Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van een centimeter. Was de linzen en laat ze in een zeef uitlekken. Stamp het fenegriekzaad in een vijzel fijn. Verhit nu de ghee in een pan. Bak hierin de aardappelblokjes en kruiden enkele minuten zachtjes aan. Doe de linzen en ruwe rietsuiker erbij en bak dit nog eens twee minuten zachtjes mee. Giet dan de groentebouillon of het water erbij en breng aan de kook. Draai het vuur omlaag en laat met een deksel op de pan 15-20 minuten sudderen. Doe, zodra de aardappelen en linzen zacht zijn, de gewassen spinazie erbij. Breng op smaak met citroensap, citroenrasp en zout. Tip: als u van pikant houdt, voeg dan tot slot nog een snufje chili toe.

Bereiding paneer (zachte kaas)

Pers het sap uit de citroen. Spoel een pan goed om met water. Verhit hierin de melk met het zout en roer hier net voordat deze aan de kook komt langzaam het citroensap door. Hierdoor scheidt het eiwit zich van de wei en gaat de melk klonteren. Leg een doek over een zeef en plaats deze boven een kom. Giet vervolgens de inhoud van de pan in de zeef, zodat de kaas in de doek terechtkomt en de wei in de kom. Laat de paneer minstens een half uur in de zeef uitlekken. Zo eenvoudig is het om uw eigen verse paneer te bereiden!

Bereiding chapati’s (ayurvedische platte broodjes)

Kneed van de ingrediënten een soepel deeg dat zich goed laat uitrollen. Laat het deeg een half uur rusten. Bestuif het werkblad met wat meel, snijd het deeg in stukken ter grootte van een walnoot en rol hier balletjes van. Leg een vochtige doek over de deegballetjes en zet dan een koekenpan op het vuur. Zorg dat de pan goed heet is. Een gietijzeren pan werkt het beste, aangezien het deeg in een droge pan – dus zonder vet – wordt gebakken. Rol het deeg uit tot een dunne ronde plak (bestuif het deeg en werkoppervlak daarvoor gerust ruimschoots met meel) en leg deze vervolgens in de hete koekenpan. De volgende stap vraagt uw onverdeelde aandacht, om te voorkomen dat het deeg aanbrandt. Het is even een handigheidje, en oefening baart kunst. Als het deeg in de hete pan ligt, zal het als het goed is gaan opbollen en ontstaan er luchtblaasjes. Druk deze met een doek steeds weer voorzichtig plat. Draai het broodje na ongeveer een minuut om en druk het weer iets aan. Hoe meer de chapati’s opbollen, hoe zachter en luchtiger ze uiteindelijk zullen worden. Leg de broodjes op een bord, dek ze af met een vochtige doek en houd ze warm. Bak zo achtereenvolgens alle broodjes. Veeg daarbij na elk broodje steeds met een doek het achtergebleven meel uit de pan.

Serveren

Serveer de rodelinzen-aardappelrisotto met verse kruiden en naar wens met paneer of een klodder crème fraîche. En vergeet natuurlijk de chapati’s niet!

Witte asperges met tuinkersmousse

Asperges ingrediënten
  • 500 g witte asperges
  • water
  • 1 el citroensap
  • 1 tl ruwe rietsuiker
  • 1 snufje zout
Tuinkersmousse ingrediënten
  • 1 tl ghee
  • 2 grote el kikkererwtenmeel
  • ½ tl gemalen koriander
  • ¼ tl geelwortel (kurkuma)
  • ¼ tl zwarte peper
  • 300 ml groentebouillon of water
  • 1 bakje verse biologische tuinkers
  • 1 el crème fraîche
  • 1 snufje ruwe rietsuiker
  • zout
Bereiding asperges

Schil de asperges. Neem een pan waar de asperges plat in passen en vul deze met een bodempje water (ongeveer 2 centimeter). Voeg citroensap, suiker en zout toe en breng aan de kook. Leg de asperges in het water, dek de pan af met een deksel en kook ze dan, afhankelijk van de dikte, in 8-10 minuten beetgaar.

Bereiding tuinkersmousse

Verhit de ghee voorzichtig in een pan. Bak het kikkererwtenmeel hier langzaam in aan, tot het een subtiele geur afgeeft. Voeg de kruiden en suiker toe en bak kort mee. Giet de bouillon of het water erbij. Roer alles met een garde goed door en breng aan de kook. Draai dan het vuur omlaag en laat ongeveer 10 minuten inkoken tot een dikke saus. Vergeet niet regelmatig in de pan te roeren. Knip de tuinkers met een schaar af en voeg toe aan de saus. Pureer alles met een blender of staafmixer tot een gladde, luchtige substantie. Roer de crème fraîche erdoor en breng op smaak met wat zout. Verwarm de mousse nogmaals, maar let erop dat deze niet meer aan de kook komt.

Serveren

Schep de asperges uit de pan en serveer ze samen met de tuinkersmousse.

Appelchutney

Ingrediënten
  • 2 zure appels
  • ½ tl geelwortel (kurkuma)
  • ½ tl gemalen kardemom
  • 2 kruidnagels
  • 2 cm verse gember
  • 1 snufje steranijs
  • 1 snufje chilipoeder
  • 1 el ruwe rietsuiker
  • 1 el rozijnen
  • 1 el water
  • 1 snufje zout
Bereiding

Schil de appels en snijd ze in kleine blokjes. Rasp de gember of hak deze fijn. Doe alle ingrediënten samen in een kleine steelpan en laat 10-15 minuten op laag vuur sudderen.

Fruitige couscous

Ingrediënten
  • 350 ml perensap
  • 1-2 el sharkara
  • 3 kardemompeulen
  • 1 kaneelstokje
  • 3 kruidnagels
  • 5 draadjes saffraan
  • 70 g volkoren couscous
  • 100 g gemengd gedroogd fruit (abrikozen, rozijnen, pruimen, appels)
  • sap van een citroen
Bereiding

Snijd de gedroogde vruchten fijn en marineer ze in het citroensap. Breng het perensap met suiker en kruiden aan de kook. Laat dit minstens een half uur staan, zodat de kruiden hun volle aroma kunnen afgeven aan het sap. Zeef de kruiden er dan uit en breng het vocht opnieuw aan de kook. Doe de couscous en gemarineerde gedroogde vruchten erbij. Laat dit enkele minuten sudderen. Draai het vuur dan helemaal omlaag en laat de couscous met een deksel op de pan ongeveer 10 minuten wellen. Het is de bedoeling dat hij lekker smeuïg wordt. Voeg eventueel nog iets water of sap toe en zoet de couscous naar wens met wat suiker.

Serveren

Schep de couscous in kleine schaaltjes, bestrooi met kaneel en garneer met wat granaatappelpitjes.

Kruidige dadelmuffins

Ingrediënten
  • 100 g fijn speltmeel
  • 50 g volkoren speltmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • 50 g ruwe rietsuiker
  • 12 gedroogde dadels
  • Sap en rasp van een halve sinaasappel
  • 100 ml appelmoes
  • 50 ml karnemelk
  • 50 g ghee
  • 1 tl gemalen kardemom
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 1 mespunt piment
  • 1 mespunt gemalen gember
  • 1 snufje zout
Bereiding

Snijd de dadels fijn en marineer ze een kwartier in het sinaasappelsap. Smelt de ghee in een kleine pan. Meng meel, bakpoeder, suiker en kruiden in een grote kom door elkaar. Roer dan de rest van de ingrediënten erdoor en houd een eetlepel van de gehakte dadels apart om straks mee te garneren. Vul acht papieren muffinvormpjes (45 mm doorsnee) met het beslag en bestrooi de muffins tot slot met de stukjes dadel. Bak de muffins in een voorverwarmde oven op 170 °C in 20 minuten gaar.

Scones van gierst en karnemelk met verse gember-rabarberjam

Ingrediënten scones van gierst en karnemelk
  • 150 g fijne speltmeel
  • 50 g gierstmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl ruwe rietsuiker
  • ¼ tl zout
  • 1 el ghee
  • 120 ml karnemelk
Ingrediënten Gember-rabarberjam
  • 250 g verse rabarber
  • 3 cm verse gember
  • 100 g ruwe rietsuiker
  • ½ tl agaragar
  • 1 snufje natuurlijk vanillepoeder
Bereiding scones van gierst en karnemelk

Meng meel, bakpoeder, suiker en zout door elkaar. Kneed de ghee erdoor, voeg de karnemelk toe en kneed tot een soepel deeg. Laat het deeg een half uur rusten. Kneed het dan nogmaals kort door en rol het met een deegroller uit tot een 2-3 cm dikke plak. Steek met een uitsteekvormpje (6 cm doorsnee) cirkels uit het deeg. Bestrijk de scones met water en bak ze in een voorverwarmde oven op 200 °C (hetelucht) of 220 °C (boven- en onderwarmte) in 12-15 minuten gaar.

Bereiding gember-rabarberjam

Snijd de rabarber in kleine stukken. Rasp de gember fijn. Doe alle ingrediënten samen in een steelpannetje en laat dit 10 minuten zachtjes sudderen.

Serveren

De scones smaken het beste als ze net uit de oven komen, met een klodder mascarpone en wat fruitige jam.

Klantenservice

  • Contact
  • Betaalinformatie
  • Verzending & Levering
  • Retourneren

Het bedrijf

  • Colofon
  • Alg. Voorw.
  • Privacyverklaring

Germany

  • Mastercard
  • Visa
  • Google Pay
  • PayPal
newsletter image

Gratis abonneren op E-nieuwsbrief

  • twitter image
Social Image
©2025 Maharishi Ayurveda, alle rechten voorbehouden.