Skip to content

Maharishi Ayurveda - We care for you.

Meld u aan en ontvang exclusief nieuws, product highlights en aanbiedingen!

De door u verstrekte gegevens worden niet doorgegeven aan derden. De informatie van de nieuwsbrief is vrijblijvend. Voor statistische doeleinden passen we link- tracking toe. Zie ook ons beleid wat betreft bescherming van uw persoonsgegevens. Natuurlijk kunt u zich te allen tijden afmelden voor de nieuwsbrief. Naar pagina opzeggen

Home
Shop
Kruidentheeën & Dranken
  • Kruidentheeën
  • Dranken
Specerijen & Basisvoedingsmiddelen
  • Specerijen & Churna’s
  • Basisvoedingsmiddelen
Voedingssupplementen
  • Amrit Kalash
  • Ayurvedische enkelvoudige kruiden
  • Ayurvedische klassiekers
  • De originele Chyavanprash
  • Ayurvedische mineralen
  • Voor vrouwen
  • Voor mannen
  • Moeder & kind
  • Kinderen en adolescenten
  • Senioren
  • Ontslakken Sporters
  • Spijsvertering
  • Welzijn
  • Schoonheid van binnenuit
  • MA producten
Ayurvedische enkelvoudige kruiden
Ayurveda natuurcosmetica
  • Nieuwe cosmeticacollectie
  • Gezichtsverzorging
  • Lichaamsverzorging
  • Haarverzorging
  • Massage
Mondhygiëne
  • Gebitsverzorging
  • Tongreiniging
Geuren & Kruidenoliën
  • Kruidenoliën
  • Aromatische oliën
Producten in de aanbieding
De seizoenen volgens Ayurveda
  • Voor de lente
  • Voor de zomer + herfst
  • Voor het koude jaargetijde
Ayurveda na dosha type
  • Vata-Producten
  • Pitta-Producten
  • Kapha-Producten
Ayurvedische cadeau-ideeën
Over ons
About Us
Onze reis
Kwaliteit
Milieubewustzijn
Wij zijn wij
Dosha-test
Dosha-Test
Ayurveda Dosha-Typen
Ayurvedische levensstijl
Wat Is Ayurveda
Ayurvedische voedingssupplementen
Ayurvedische voeding
Welzijn voor lichaam en geest
Ayurvedische dagelijkse routine
Seizoenen
Levensstadia
Blogs
Webinars en podcasts
Ayurveda recepten
B2B & Artsen
B2B
Registratie
Artsen en Apotheken
Handelsgebied
Gratis Ayurveda online seminars
Ayurveda Advies
Contact
  • Account
  • twitter image
Winkelwagen

Uw winkelwagen is leeg

  • HomeHome
  • Shop
    • Kruidentheeën & Dranken
      • Kruidentheeën
      • Dranken
    • Specerijen & Basisvoedingsmiddelen
      • Specerijen & Churna’s
      • Basisvoedingsmiddelen
    • Voedingssupplementen
      • Amrit Kalash
      • Ayurvedische enkelvoudige kruiden
      • Ayurvedische klassiekers
      • De originele Chyavanprash
      • Ayurvedische mineralen
      • Voor vrouwen
      • Voor mannen
      • Moeder & kind
      • Kinderen en adolescenten
      • Senioren
      • Ontslakken Sporters
      • Spijsvertering
      • Welzijn
      • Schoonheid van binnenuit
      • MA producten
    • Ayurvedische enkelvoudige kruiden
    • Ayurveda natuurcosmetica
      • Nieuwe cosmeticacollectie
      • Gezichtsverzorging
      • Lichaamsverzorging
      • Haarverzorging
      • Massage
    • Mondhygiëne
      • Gebitsverzorging
      • Tongreiniging
    • Geuren & Kruidenoliën
      • Kruidenoliën
      • Aromatische oliën
    • Producten in de aanbieding
    • De seizoenen volgens Ayurveda
      • Voor de lente
      • Voor de zomer + herfst
      • Voor het koude jaargetijde
    • Ayurveda na dosha type
      • Vata-Producten
      • Pitta-Producten
      • Kapha-Producten
    • Ayurvedische cadeau-ideeën
  • Over ons
    • About Us
    • Onze reis
    • Kwaliteit
    • Milieubewustzijn
    • Wij zijn wij
  • Dosha-test
    • Dosha-Test
    • Ayurveda Dosha-Typen
  • Ayurvedische levensstijl
    • Wat Is Ayurveda
    • Ayurvedische voedingssupplementen
    • Ayurvedische voeding
    • Welzijn voor lichaam en geest
    • Ayurvedische dagelijkse routine
    • Seizoenen
    • Levensstadia
    • Blogs
    • Webinars en podcasts
    • Ayurveda recepten
  • B2B & Artsen
    • B2B
      Registratie
    • Artsen en Apotheken
    • Handelsgebied
    • Gratis Ayurveda online seminars
  • Ayurveda AdviesAyurveda Advies
  • ContactContact
Maharishi Ayurveda NL
  • Header Image Login
  • Cart Drawer
  • Recepten – Ayurveda dag 2023
  • Zomermenu
  • Lentemenu
  • Herfstmenu
  • Ayurvedisch Wintermenu
  • Framboos Meloen Magie
  • Ayurvedisch Paasmenu
  • Ayurvedische Paasbrunch
  • Licht Zomermenu
  • Zomerpicknick
  • Ayurveda-to-go
  • Menu online kookevenement
  • Recepten Ayurveda Gezondheids- & Wellnessdag
  • Een Ayurveda-menu in 4 gangen
  • Ayurvedisch feestmenu Entree
  • Ayurvedisch Kerstmenu (1)
  • Ayurvedisch Kerstmenu (2)
  • Italiaanse zomerschotel
  • Menu Seelisberg
  • Gestoomde ontbijt appels met ayurvedische specerijen
  • Ayurvedische ontbijtrecepten
  • Pitta-vriendelijke Khichari met Kokos & Koriander | Ayurveda Recept
  • Verse panir in een ring van groenten
  • Jubileum menu hoofdgerecht
  • Jubileum menu voorgerecht
  • Portugese gebakken rijst Portoville
  • Een snel groentepannetje
  • Zoete aardappels in kokossaus
  • Kleurrijke voorjaarsschotel
  • Groentelasagne
  • Asperge-courgettegroenteschotel met basilicumsaus
  • Venkel op zijn Italiaans
  • Feestelijke pompoencurry
  • Kruidige rode bieten
  • Ayurvedisch feestmenu Hoofdgerecht
  • Polenta and fennel soup
  • Romige soep van courgettes en basilicum
  • Romige soep van rode bieten
  • Een lichte soep van waterkers
  • Een lichte rijstsoep
  • Kerriesoep met appel, selderij en speltgrissini
  • Ayurvedische rijstepap
  • Meloensorbet met kawasakinaki-kiwiroomsaus
  • Raja′s Cup Koekjes
  • Carnavalsballetjes met kokos en sinaasappel
  • Shri Ganeshas Sweet Laddus
  • Hemelse crème "Shri Kandt"
  • Hemelse biscuitballetjes ‘Rama Putram’
  • Jubileum menu dessert
  • Energieballetjes
  • Linzertaart
  • Jonge veldsla met goudsbloem en walnoot-gember-dressing
  • Kokos-limoen zomerdrankje
  • Herfst-shake met appel, peer en honing
  • Kurkuma latte – Golden Milk
  • Probiotische lassi
  • Winterpunch
  • Raja's Cup specialiteiten
  • Verkoelende Pitta muntthee voor warme dagen
  • Ayurvedische ‘ijsthee’
  • Abrikozen-kokoslassi (vegan)
  • Fitness-sportdrank
  • Jubileum menu entree: Yogi-aperitief
  • Jubileum menu lassi
  • Fruitig-sprankelende Lentecocktail
  • Vaikunthanans Mango Lassi Supreme

Meloensorbet met kawasakinaki-kiwiroomsaus

Een dessert voor uw zomergasten

Vers fruit is op elk moment gezond en lekker. Maar vooral op warme dagen zijn lichte en fruitige lekkernijen populair. Met onze dessertsuggestie serveert u uw gasten in de zomer een ongewoon dessert, dat u overigens ook als eerste gang kunt aanbieden. Volgens ayurveda kan voedsel met een overwegend zoete smaak ook als eerste gerecht opgediend worden, wanneer de agni sterk is. 'Zoet' voedsel vereist volgens de ayurvedische kennis meer spijsverteringskracht dan zout, zuur, scherp, bitter of wrang voedsel. Overigens zijn in een volledig ayurvedisch menu ideaal gesproken alle zes smaken vertegenwoordigd. Gebruik ook bij het koken of voor het kruiden aan tafel onze populaire churna's (kruidenmelanges).

 

 

Meloensorbet
Kawasakinaki-kiwiroomsaus

Meloensorbet

Bereidingstijd: 35 minuten

Ingrediënten
  • 1 rijpe meloen
  • sap van 2 limoenen (citroenen)
  • sap van 2 sinaasappels
  • 1 liter water
  • 4 el bruine suiker
  • 4 el fijngemalen sago
  • 1 tl fijngehakte gember
  • 4 mespuntjes kaneel
  • 4 mespuntjes kardemom
  • 2 mespuntjes zwarte peper
  • 1 mespuntje piment
  • 2 mespuntjes gedroogde munt
Bereiding

In een diepe pan zonder deksel water en suiker tot op de helft laten inkoken.

In de tussentijd de meloen schillen, pitten verwijderen en in kleine dobbelsteentjes snijden of kleine bolletjes steken. Limoenen en sinaasappels persen.

De meloen wegzetten met een beetje suiker en wat sap. De rest van het sap toevoegen aan de suikersiroop.

Bij het meekoken van citrussap wordt schuim gevormd. Dit voorzichtig met een schuimspaan afschuimen.

Met een garde bij gematigde temperatuur langzaam de specerijen en de gemalen sago erdoor roeren en geleidelijk laten binden.

Vijf minuten later meloen en munt toevoegen en vijf minuten laten doorkoken. Daarna ter afkoeling in een kom schenken.

Dessertbordjes met meloensorbet en kiwiroomsaus (zie recept) opmaken. Garneren met muntblaadjes en amandel- of pistacheschilfers.

Kawasakinaki-kiwiroomsaus

Bereidingstijd: 20 – 25 minuten

Ingrediënten
  • 6 rijpe kiwi’s
  • sap van 1 sinaasappel
  • sap van 1 limoen (citroen)
  • 1 liter water
  • 100 g bruine suiker
  • 3-4 el sago
  • 2 mespuntjes kardemom
  • 2 mespuntjes kaneel
  • 1 tl fijngehakte gember
  • 1 mespuntje gedroogde munt
Bereiding

Water en suiker in een diepe pan zonder deksel tot op de helft laten inkoken.

Sinaasappel en limoen uitpersen en sap toevoegen. Er ontstaat schuim; dit met een schuimspaan voorzichtig verwijderen.

Intussen kiwi’s wassen, schillen en in schijfjes snijden. Deze in een grote kom leggen en met een beetje citroensap met suiker bedruppelen.

Wanneer het water/suikermengsel tot op de helft is ingekookt, gember en specerijen erdoor roeren. Met een garde de sago langzaam erdoor roeren en vijftien minuten zachtjes laten koken.

Daarna de gedroogde munt tussen de vingers fijnwrijven en met de saus vermengen.

De geschilde kiwischijfjes in een wijde kom leggen, de saus van het vuur nemen en deze drie minuten later voorzichtig over de kiwi’s gieten. Behoedzaam vermengen, zonder de kiwi’s te beschadigen.

Deze saus past zeer goed bij een meloen-, abrikozen- of aardbeiensorbet. Deze sorbets worden op dezelfde wijze als de meloensorbet samengesteld.

Als alternatief kunt u de saus laten afkoelen, een beetje zwarte peper toevoegen en doorroeren. Ze is ook heel goed bruikbaar als chutney bij saffraanrijst, komkommers en rode bieten, rode linzendal, puri’s en honinglassi.

Klantenservice

  • Contact
  • Betaalinformatie
  • Verzending & Levering
  • Retourneren

Het bedrijf

  • Colofon
  • Alg. Voorw.
  • Privacyverklaring

Germany

  • Mastercard
  • Visa
  • Google Pay
  • PayPal
newsletter image

Gratis abonneren op E-nieuwsbrief

  • twitter image
Social Image
©2025 Maharishi Ayurveda, alle rechten voorbehouden.