- Recepten – Ayurveda dag 2023
- Zomermenu
- Lentemenu
- Herfstmenu
- Ayurvedisch Wintermenu
- Framboos Meloen Magie
- Ayurvedisch Paasmenu
- Ayurvedische Paasbrunch
- Licht Zomermenu
- Zomerpicknick
- Ayurveda-to-go
- Menu online kookevenement
- Recepten Ayurveda Gezondheids- & Wellnessdag
- Een Ayurveda-menu in 4 gangen
- Ayurvedisch feestmenu Entree
- Ayurvedisch Kerstmenu (1)
- Ayurvedisch Kerstmenu (2)
- Italiaanse zomerschotel
- Menu Seelisberg
- Pitta-vriendelijke Khichari met Kokos & Koriander | Ayurveda Recept
- Verse panir in een ring van groenten
- Jubileum menu hoofdgerecht
- Jubileum menu voorgerecht
- Portugese gebakken rijst Portoville
- Een snel groentepannetje
- Zoete aardappels in kokossaus
- Kleurrijke voorjaarsschotel
- Groentelasagne
- Asperge-courgettegroenteschotel met basilicumsaus
- Venkel op zijn Italiaans
- Feestelijke pompoencurry
- Kruidige rode bieten
- Ayurvedisch feestmenu Hoofdgerecht
- Kokos-limoen zomerdrankje
- Herfst-shake met appel, peer en honing
- Kurkuma latte – Golden Milk
- Probiotische lassi
- Winterpunch
- Raja's Cup specialiteiten
- Verkoelende Pitta muntthee voor warme dagen
- Ayurvedische ‘ijsthee’
- Abrikozen-kokoslassi (vegan)
- Fitness-sportdrank
- Jubileum menu entree: Yogi-aperitief
- Jubileum menu lassi
- Fruitig-sprankelende Lentecocktail
- Vaikunthanans Mango Lassi Supreme
Poire Belle-Hélène
Ingrediënten
- 4 rijpe peren van het seizoen
- Sap van een limoen of citroen
- sap van een halve sinaasappel of mandarijn
- 1/4 tl fijngehakte verse gember
- 1 liter water
- 2-3 el sago (tapioca)
- 50 tot 80 g bruine suiker
- 2 snufjes kaneel, 1 snufje kruidnagel, 1 snufje steranijs, 1 snufje kardemom, alles vers gemalen
- 1-2 muntblaadjes
- 1 tl fijngemalen pistachenoten
Bereiding
1 liter water met de suiker in een diepe pan met open deksel tot de helft inkoken. De peren schillen, klokhuis verwijderen en in halve stukjes snijden, met een beetje bruine suiker bestrooien en met een paar druppels citroensap besprenkelen. Specerijen toevoegen aan het licht kokende suikerwater. Het fijngemalen sagomeel/maismeel al roerend met een garde toevoegen en 10 minuten onder constant roeren laten koken. Dan de halve peren in de pan doen en nog 5 minuten laten koken. 2 halve peren met een beetje sap op een groot vlak dessertbord doen. Tussen de halve peren garneren met muntblaadjes en de rand van het bord bestrooien met fijngemalen pistachepoeder.
Granaatappelsorbet
Ingrediënten
- 2 sappige granaatappels
- 1/2 uitgeperste limoen of citroen
- 1/2 kleinsneden zoete appel
- 1 tl sultanarozijnen (ongezwaveld)
- 2 el suiker
- 1 el natuurlijke vanillesuiker uit het reformhuis
- 1/8 tl kaneel, 1/8 tl verse gember fijngehakt
- 2 snufjes gemalen kardemom
- 1/2 kopje heet water
Bereiding
De granaatappels uitpersen met de citruspers, om de uit te persen granaatappels een theedoek houden, anders spuit het te erg. De suiker in een kleine diepe pan verwarmen, licht laten karamelliseren en meteen het halve kopje heet water toevoegen. Dan het uitgeperste granaatappelsap toevoegen en alles met een garde goed door elkaar roeren. Dan de kleingesneden appel, sultanarozijnen, specerijen en vanillesuiker toevoegen. Onder constant roeren tot de helft inkoken en pan van het fornuis nemen.