- Recepten – Ayurveda dag 2023
- Zomermenu
- Lentemenu
- Herfstmenu
- Ayurvedisch Wintermenu
- Framboos Meloen Magie
- Ayurvedisch Paasmenu
- Ayurvedische Paasbrunch
- Licht Zomermenu
- Zomerpicknick
- Ayurveda-to-go
- Menu online kookevenement
- Recepten Ayurveda Gezondheids- & Wellnessdag
- Een Ayurveda-menu in 4 gangen
- Ayurvedisch feestmenu Entree
- Ayurvedisch Kerstmenu (1)
- Ayurvedisch Kerstmenu (2)
- Italiaanse zomerschotel
- Menu Seelisberg
- Pitta-vriendelijke Khichari met Kokos & Koriander | Ayurveda Recept
- Verse panir in een ring van groenten
- Jubileum menu hoofdgerecht
- Jubileum menu voorgerecht
- Portugese gebakken rijst Portoville
- Een snel groentepannetje
- Zoete aardappels in kokossaus
- Kleurrijke voorjaarsschotel
- Groentelasagne
- Asperge-courgettegroenteschotel met basilicumsaus
- Venkel op zijn Italiaans
- Feestelijke pompoencurry
- Kruidige rode bieten
- Ayurvedisch feestmenu Hoofdgerecht
- Kokos-limoen zomerdrankje
- Herfst-shake met appel, peer en honing
- Kurkuma latte – Golden Milk
- Probiotische lassi
- Winterpunch
- Raja's Cup specialiteiten
- Verkoelende Pitta muntthee voor warme dagen
- Ayurvedische ‘ijsthee’
- Abrikozen-kokoslassi (vegan)
- Fitness-sportdrank
- Jubileum menu entree: Yogi-aperitief
- Jubileum menu lassi
- Fruitig-sprankelende Lentecocktail
- Vaikunthanans Mango Lassi Supreme
Verse panir in een ring van groenten
Voor de panir
Ingrediënten voor 4 personen
- 2 liter verse volle melk, minstens 3,5% vetgehalte, niet gehomogeniseerd
- sap van 2–3 citroenen
Bereiding
3-4 eetlepels water in een diepe pan verhitten. De melk toevoegen en flink verhitten.
Even voordat de melk zijn kookpunt heeft bereikt, de pan van het vuur nemen. Met een schuimspaan het citroensap voorzichtig erdoor roeren. Het citroensap zorgt ervoor dat het eiwit zich afscheidt van de wei.
Na de afscheiding van het eiwit wordt een vaste massa gevormd – de panir. Niet roeren, want dan wordt de panir te fijnkorrelig. De vloeistof door een fijnmazige zeef afgieten, de panir voorzichtig in vorm persen en even laten afkoelen. Daarna de verse kaas in blokjes snijden. Wanneer u de panir iets vaster wilt hebben, kunt u hem ook in een pan doen en, met een doek bedekt, met iets zwaars belasten en persen.
Voor de ring van groenten
Ingrediënten voor 4 personen
- 3–4 wortels, in dunne schijfjes gesneden
- 1 middelgrote courgette, overlangs gehalveerd en in schijfjes gesneden
- 1 rode en 1 gele paprika, in repen gesneden
- 1–2 pastinaken, in dobbelsteentjes gesneden
- 1 winterrammenas
- 3 el ghee
- 2–3 schijven verse gember, fijngehakt
- komijn
- fenegriek
- een vleugje kardemom, vers fijngewreven
- zwarte peper
- 50 g amandelen, geschild en geschaafd
Bereiding
De ghee in een pan verhitten. De panirblokjes toevoegen en even krokant aanbakken. De panirblokjes uit de pan nemen en afgedekt warm houden. In de overblijvende ghee de specerijen licht roosteren. Al naar hun vastheid eerst de wortelschijfjes, een paar minuten later de winterrammenas, de courgetteschijfjes, dan de blokjes pastinaak en als laatste de reepjes paprika toevoegen en alles gaar laten smoren.
Een ring vormen van de groenten, met in het midden de panirblokjes. Bestrooien met de geschaafde amandelen en opdienen.
Hierbij past basmatirijst, pasta of aardappels. En zoals altijd tot slot een heerlijke lassi.